If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You
Caravanin Deccan kataloogi remasteroitiin 2000-luvun alussa. Tutun kauppiaan suosituksesta hankin heiltä pari albumia joiden joukoissa, ihme kyllä If I Could Do It All Over Again ei ollut. Tapojeni mukaan pyrin arvostelemaan bändien keskeisimpien albumien lisäksi erityisesti heidän alkuajan tuotannon. Tämä saattoi minut tämänkin levyn pariin. Muutaman vuoden pärjäsin kirjastosta lainatusta CD:stä otetulla mp3-tiedostolla, mutta lopulta hankin levystä Deccan 2013 pieteetillä tekemän uusintajulkaisuvinyylin.

Caravanin soundi ja bändin instrumentaatio muuttui selvästi parissa vuodessa heidän esikoisalbumin jälkeen. Bändiin oli tullut uutena jäsenenä huilua ja saksofonia soittava Jimmy Hastings. Lisäksi kosketinsoittaja Dave Sinclair on vaihtanut pianon ja syntetisaattorin Hammond-urkujen tilalle. Esikoislevyllä kuuli selvästi psykedeelisen musan vaikutuksen mutta tällä levyllä sitä ei juuri kuule. Musiikki on kauttaaltaan loisteliasta, se yhdistelee folkia ja progea tavalla jota ei oltu aiemmin kuultu. Ja sellaisella luonnollisella tavalla jota ei ole sittemmin juuri ylitetty.

If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You on yksi suurimpia "hukkuneita levyjä". Suosittelen ehdottomasti sen hankkimista. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit