The Hendrix Set
Yhteisbändi The Who rumpalin Kenney Jonesin kanssa kuivui kokoon vain yhden levyn ja sitä seuranneen kiertueen jälkeen. Radiohitti Laying Down The Law ei auttanut albumia menestymään. Lopulta The Law ei saanut toista levyään koskaan virallisesti julkaistuksi, mutta se on laajasti levinnyt miehen fanien keskuuteen.

Hendrix Set on hävettävän lyhyt, vain 22 minuuttinen. Mahtoikohan bändi soittaa julkaistun viiden biisin lisäksi jotakin muutakin? Setti on valittu ns. varman päälle eli ne ovat nuorena kuolleen kitaristin tunnetuimpia ja soitetuimpia biisejä. Kitaristi Neal Schon on elementissään tällä valitettavan lyhyellä, viiden biisin EP:llä. Toki Rodgers hoitaa myös hienosti oman tonttinsa.

Paul Rodgersin 90-luvun julkaisupolitiikkaa ei voi kyllä kehua. Julkaistuaan aiemmin arvostetun blues tribuutin, miehen nimissä laitetaan joulumarkkinoille aivan toisenlainen julkaisu. Tämä USA:n itsenäisyyspäiväna äänitetty levy on toki kuriositeetti Rodgersin uralla, mutta bändin hieno tulkinta Little Wingistä nostaa kyllä ihokarvat pystyyn. Schonin hieno soolo tekee kunniaa Jimille.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit