Worchester 4.11.1983
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on nykyään kuunneltavissa Concert Vaultin nettisivuilta. 

Ian Gillanin aikakausi Black Sabbathin vokalistina aloitti bändin sekasorron ja jatkuvasti vaihtuvat kokoonpanot. Kun Gillanin ja yhtyeen kolmen alkuperäisjäsenen yhteinen levy osoittautui sekä kaupalliseksi että taiteelliseksi pettymykseksi, bändin 1983-84 aikakausi on painunut lähes unholaan. 

Bändi voisi vihdoinkin julkaista tämän keikan virallisesti sillä Ian Gillanin paikon heikkoa laulantaa lukuunottamatta bändillä ei ole mitään hävettävää esityksessään. Jopa Electric Light Orchestran Bev Bevan hoitaa hommansa hyvin. Sabbathin tavoin Birminghamistä kotoisin oleva rumpali yllätti taatusti keikkayleisön vahvalla ja voimakkaalla työskentelyllään. 

Viisi kuukautta tämän keikan jälkeen Ian Gillan jätti bändin liittyäkseen uudelleen kasattuun Deep Purpleen. Siinä hän ei ole suostunut laulamaan bändissä siihen hänen jälkeen tulleiden David Coverdalen ja Glenn Hughes'in laulamia biisejä. Black Sabbathissa hänen asemansa oli toisenlainen ja tällä keikalla hän laulaa uusien biisien lisäksi sekä Ozzy Osbournen että Ronnie James Dion biisejä. Ozzyn aikakauden viisi biisiä Gillan hoitaa mielestäni siinä missä Diokin, eli hyvin ei-ozzymäisesti. Heaven And Hell osoittaa kuitenkin sen kiistattoman tosiasian että vuonna 1983 Ronnie James Dio oli lauluäänen vahvuudessa ja sävyssä valovuoden päässä Gillanista. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit