The Land Of New Hope
 

Timo Tolkki kertoi, tai hänen pressikirjeensä, että tämän levyprojektin myötä hän sai jälleen kipinän tehdä musiikkia. Se on kiva kuulla. Timo Tolkki’s Avalon on ihka aito rock-ooppera. Osia on kolme ja tämä ensimmäinen levy on kertomuksen loppuhuipennus. Ensin oli kuulemma tarina ja sen perusteella on sävelletty sitten musiikki. Juoni on melko tuttu. Maapallolla on mennyt kaikki päin persiitä ja muutamat selviytyjät etsivät täällä uutta alkua luvatussa maassa. Kun se löytyy, vartijat eivät päästäkään kaikkia sisään.

Sävellykset ovat jonkinlaista perinteisen hard rockin ja Stratovariuksen tahi Helloweenin tyylisen voimametallin välimallia. Ihan tavallisia Iron Maiden –riffejä on kuorrutettu komeilla orkesteriosuuksilla. Jens Johanssonin ja Derek Sherinianin kosketinsoolot ovat kivaa kuunneltavaa. Luca Turillin Rhapsodysta tunnettava Mikko Härkin soittaa ne kosketinosuudet mitä noilta kahdelta velholta on jäänyt yli. Samasta orkesterista on löytynyt projektille rumpali. Alex Holzwarth soittaa näihin kappaleisiin sopivalla otteella. Kitarat ja basso ovat Timon harteilla.

Näin jälkeenpäin on tietty helppo sanoa, mutta kyllä tämä ensimmäinen Avalon-levy peittoaa kakkososan. Solistit ovat parempia, Rob Rock, Russell Allen, Michael Kiske, Tony Kakko, Sharon den Adel ja Elize Ryd, he esiintyvät vakuuttavasti ja tällä levyllä on sellainen tekemisen meininki. Rock ja Ryd ovat pääosissa. Rydin Enshrined in My Memory on oikein pirteä pop-pala. Kisken esittämä nimikappale on yli yhdeksän minuutin mitassaan melkoinen järkäle, mutta toimiva sellainen. Tätä progressiivista matskua, ja Kisken paluuta, toivon trilogian kolmannelta levyltä.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit