Live From Austin Tx (DVD & CD)
Roy Buchananin kolmekymmentäkaksi minuuttinen TV-keikka sai ensijulkaisun DVD:nä 2009, mutta vasta 2012 myös sen audioraita tuli myyntiin CD- ja tiedostomuodossa. Levyarvioiden mukaan erilaisista kansissa huolimatta painosten sisältö ja laatu on samanlainen. Itse päädyin hankkimaan ensiksi sen noin 10 euron hintaisen videoversion ja muutama vuosi myöhemmin kalliimman vinyylin  

Lavalla Roy Buchanan on hämmentävä kokonaisuus. Lähes eleetön kitaristi ei turhia poseeraa vaan antaa hämmästyttävän soittotaitonsa puhua puolestaan. Ainakin tällä tallenteella tämä vaatimattomuus toimii. Kirkkaiden televisiostudion lamppujen alla Roy onnistuu bändinsä kanssa pääsemään pienen studioyleisön ihon alle. Heidän kehonkielestä ei voi olla aistimatta intiimin keikan antamaa musiikillista tyydytystä. Tämä välittyy myös hienolla tavalla videon katselijalla ja DVD:tä voi ehdottomasti suositella Buchananin musiikkiin jo ennestään tutustuneille musafaneille. 

Koska Roy ja hänen bändinsä lava-akti on hyvin staattinen ei keikan kuuntelu tarvitse kuvaa. Itse kuuntelin DVD:n autossani (ajaessa kuvaa ei tietenkään näy) muutamaan kertaan ennen vinyylin ostoa. Sen jälkeen olen kuunnellut keikkaa kodin olohuoneen nahkatuolissa nauttien.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit