Buddy Guy & Junior Wells: The Original Bluesbrothers
Buddy Guy ja Junior Wells tekivät pitkän yhteisen uran joten hittileffasta tempaistu levyn nimi Original Blues Brothers kuvaa hyvin kaksikkoa. Tämä keikka tulee osaksi ajalta ennen Junior Wells'in kiitettyä ja kaupallista 1966 läpimurtoalbumia Hoodoo Man Blues. Miesten esiintyminen kotikaupungin bluesjuhlissa sujuu mallikkaasti, mutta valitettavasti tuon ajan tekniikka ei aina onnistunut tallentamaan tapahtumia laadukkaasti jälkipolvien kuunneltavaksi. Parempaa liveäänitystä on kuunneltavissa Juniorin It's My Life albumilla, jolla on viisi Chicagon Pepper's Loungessa 1964 äänitettyä biisiä.

Blues festareiden äänitysten lopputulos on niin epäonnistunut että en ihmettele lainkaan että nauhat saivat olla rauhassa peräti 19 vuotta ennen ensijulkaisua. En tosin ole varma mitkä albumin biiseistä ovat todellisuudessa vuodelta 1964. Rolling Stonesin I Can't Get Satisfaction ei ainakaan ole tuolta vuodelta koska se julkaistiin vasta kesällä 1965. Näitä samoja biisejä on julkaistu vuosikymmenein aikana useaan otteeseen. A Night Of The Blues antaa äänitysajankohdaksi 70-luvun puolivälin, joka voikin olla oikeampi arvaus. Suosittelen levyä vain niille joiden on pakko saada kuunnella kaikki se mitä Guy ja Wells'in nimissä on markkinoille työnnetty.

Levyn uusin CD-painokset ovat totelleet nimeä Chicago Blues Festival 1964. Uusimmassa painoksessa on kolme bonusbiisiä, jotka tulevat Buddy Guyn 1960-luvun puolenvälin aikaisista studiosessioista. Yhdelläkään niistä ei kuitenkaan kuulla Junioria. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit