Late For Nothing
IWRESTLEDABEARONCE, kyllä vaikuttaisi siltä että he haluavat kirjoittaa nimensä isoilla kirjaimilla ja yhteen, on amerikkalainen vuonna 2007 perustettu, nykyään Los Angelesissa vaikuttava meteliryhmä. Se sekoittaa musiikissaan lähes kaikkia mahdollisia metallin tyylilajeja. Joku pitäisi tätä ehkä avantgardena, toiselle päällimmäisenä mieleen tulevat math- tai metalcore-bändit tyyliin Dillinger Escape Plan tai Between The Buried And Me. Jollekin tämä olisi ehkä vain progressiivista metallia.

IWABO on julkaissut tähän mennessä pari kokopitkää ja EP:n Krysta Cameron laulajanaan. Viime vuoden WARPED-kiertueen alla Krysta jättäytyi sivuun yhtyeen meiningeistä. Hänen, ensin väliaikainen sittemmin pysyvä, korvaajansa kanadalainen Courtney LaPlante on uuden levyn sankari. Hänen äänen perusteella voi hyvin kuvitella, että neito todellakin paini kerran karhun kanssa ja voitti. Ilman videoita on vaikeaa uskoa että levyltä kuuluva karjuminen ja huutaminen tulevat tuosta nuoresta naisesta. Kaikkea sitä on.

Late For Nothing on melkoisen vaativa paketti kerralla kuunneltavaksi. Metalli on ankaraa ja tyylimuutokset vaativia. Olisiko bändin pahin uho kuitenkin ohi? Suosikkibiisin etsiminen on ihan turhaa. Tämä levy toimii nimenomaan kokonaisuutena, vaikka avausraita Thunder Chunky onkin videokappaleeksi valittu. Puhtaat, ja tässä tapauksessa täytyy sanoa - yllättävän kauniit, lauluosuudet ovat kuin viileä tuulahdus hellesäässä. Niitä todellakin kaipaa. Kappaleet ovat melko lyhyitä, vain kolmen minuutin paikkeilla, mutta silti niihin on ahdettu tavaraa vaikka kuinka monen levyn tarpeiksi. Voisi siis kuvitella, että progressiivisemman metallin ystävät voivat yhtyeestä innostua. Minulle tämä kyllä kolahti ja nyt kiinnostaisi myös pystypaini Otson kanssa.

 

Tero Honkasalo

 

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit