Warner Bros. Presents Montrose
Sammy Hagarin saatua potkut Montrosesta vuoden 1975 alussa, mies riitautui bändiliiderinsä kanssa vuosikymmeniksi. Hän ei ollut ensimmäinen potkut saanut Montrose-muusikko sillä Ronnie Montrosen kanssa aiemminkin soittanut Bill Church sai kenkää jo ennen bändin kakkosalbumin äänityksiä. Sammy Hagar katkeroitui tylysti saamistaan potkuista, mutta oman menestyksensä myötä osasi myöhemmin antaa arvostusta saamalleen mahdollisuudelle. Ronnie Montrose onnistui pitämään bändinsä tässä vaiheessa kasassa, mutta vuosien aikana kaikki Montrose-soittajat siirtyivät Hagarin bändiin. Heti potkujensa jälkeen Sammy aloitti soolouransa palkkaamalla Bill Church'in tulevan bändinsä basistiksi.

Sammy Hagarin fanina tutustuin Montrosen kahteen ensimmäiseen levyyn todennäköisesti vuonna 1983. Sitä vastoin syyskuussa 1975 ilmestyneeltä Warner Bros. Presents'iltä tunsin vain neljä  biisiä, jotka löytyvät pikkukuvan Montrose-kokoelmalta. Kun löysin hyväkuntoisen alkuperäisen amerikkalaisen vinyylin divarista pääsin vihdoin tutustumaan tähänkin levyyn. Vaikka sympatiani ovat olleet Hagarin puolella, on pakko sanoa että Ronnie Montrose osasi ohjata bändiään kohti uusia korkeuksia vaikka karismaattinen Hagar saikin siirtyä syrjään. Bob James on laulajana lähes samaa kaliiberia kuin edeltäjänsä. Musiikillisesti Warner Bros Presents on sopivasti ensimmäisen ja toisen albumin välimaastossa seikkaileva teos. Siinä on ensimmäisen albumin iloisuutta ja räyhäkkyyttä, mutta sävellyksiltään sillä on onnistuneita koukkuja sisältäviä biisejä.

Warner julkaisi 2011 kaikki viisi Montrose-albumia Original Album -sarjan laatikossa. Edullinen boxi on ehdottomasti suosituksen arvoinen hankinta. 

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit