Jump On It
Montrosen ensimmäinen albumi kuului 1980-luvun alussa nuoruuteni suosikkilevyjen joukkoon. Omistin myös heidän toisen Sammy Hagarin aikakauden julkaisun, mutta niiden perään ilmestynyttä kahta Bob James'in laulamaa levyä en ollut kuunnellut ennen kuin kesällä 2013 kannoin ne lontoolaisesta divarista kotiini. 

Jos Paper Money oli 1974 musiikillisesti selvä suunnanmuutos edeltäjäänsä, on Jump On It sitä aivan samalla tavalla kun sitä verrataan uusiutuneen kokoonpanon edeltäneeseen levyyn. Itse asiass nämä kaksi, Paper Money ja Jump On It ovat keskenään aika paljon samanlaisia. Kumpikaan niistä ei oikein minuun uppoa ja muutaman kuuntelukerran jälkeen olen valmis hautaamaan Lontoosta löytyneen vinyylin hyllyn harvemmin soitettavien levyjen joukkoon.

Montrosen alkuperäisen basistin Bill Churchin tilalle 1974 tullut Alan Fitzgerald soitti bändissä vielä syyskuussa 1975, mutta tämän levyn tekoon hän ei enään osallistunut vaan Ronnie Montrose soitti osan bassoista itse, kitaristin Edgar Winter Groupin aikojen bändikaverin Randy Jo Hobbs'in hoitaessa loput. Fitzgerald oli nimittäin vaihtanut leiriä ja liittynyt Sammy Hagarin soolobändiin kosketinsoittajaksi. Alan palasi soittamaan 1978 soittamaan bassoa Ronnien instrumentaalisoololle Open Fire sekä sen jälkeen perustettuun Gamma'an. Pitkän Night Ranger kauden jälkeen Alanin ja Hagarin tiet yhtyivät Fitzgeraldin toimiessa Van Halenin kiertueilla kosketinsoittajana (verhojen takana tosin).

Kolme Jump On It'in biisiä löytyy Warnerin The Very Best of Montrose -kokoelmalta. Yhtiö julkaisi 2011 kaikki viisi Montrose-albumia Original Album -sarjan laatikossa. Edullinen box on ehdottomasti suosituksen arvoinen hankinta. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit