Soul Fixin' Man
Kun Alligator Records 1994 kiinnitti Luther Allisonin talliinsa, sillä oli hyvässä muistissa kuinka sivuraiteelle joutunut blues-artisti saadaan uudelleen pinnalle. Olihan yhtiö ottanut siipiensä alle kymmenen vuotta aiemmin esimerkiksi pitkän Columbia-sopimuksen purkauduttua ilman sopimusta jääneen Johnny Winterin sekä unohduksiin painuneen Roy Buchananin. 

Luther Allison oli ennen Amerikan comebackiä elättänyt itseään muusikkona reilut 30 vuotta. Homma oli siis hänelle tuttua kun Alligatorin kutsu kuului. Pitkän linjan blues-mies ei ryhdy leikkimään show-business pelleä vaan vetää sen minkä osaa ja tällä mennään koko albumi. Taustajoukot ovat alan miehiä parhaasta päästä joten lopputulosta on todella miellyttävää kuunnella. 

Oma kiinnostukseni bluesiin kasvoi Joe Bonamassaan tutustuttuani. Allisonin tuotanto alkoi aueta itselleni vasta 2013. Tämä albumi toi ilmestyttyään Lutherille paljon uusia kuulijoita. Olin ehkä 19 vuotta myöhässä, mutta näin ajattoman laadukaalla musiikilla ei ole parasta ennen -päivämäärää.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit