Bad Company: Merchants Of Cool (DVD & CD)
En tiedä mikä meni pieleen Bad Companyn ensimmäisessä reunionissa. Vuonna 1998 kasattu alkuperäinen kokoonpano äänitti seuraavana vuonna ilmestyneelle kokoelmalla uusia kappaleita ja kesän 1999 kiertue nosti hiukan unohduksiin painuneen bändin uudelleen esille. Teiden erkaannuttua jäljelle jäivät vain alkujaan Free:ssä vuonna 1968 yhdessä aloittaneet Paul Rodgers ja Simon Kirke.

Rodgers ja Kirke kiersivät USA:ssa uuden Bad Companyn kanssa vuosina ja 2001 ja 2002. Tämä konserttivideo on siis tuolta ajalta. Vaikka bändi kuulostaa hyvältä, en kutsuisi tätä silti Bad Companyksi. Minusta bändin soundi rakentuu Mick Ralphsin kitaroinnin ympärille ja vaikka Dave "Bucket" Coldwell olikin bändin kakkoskitaristina koko 90-luvun, ja sitä aiemminkin Ralphsin soolobändissä (ja soitti myös 2008 Mick Ralphs' Bad Company), ei hänen soundinsa ole yhtä vangitseva kuin bändin alkuperäisen kitaristin.

Bad Company ei tainnut alkuperäisen toimintakautensa 1974-1982 aikana juuri soittaa Freen kappaleita. Nyt herrat Rodgers ja Kirke palaavat nuoruusvuosiin ja tämä bändi heittää hyvät versiot All Right Now ja Wishing Well biiseistä. Wishing Well'in aikana lavalle tulee Rodgersin kanssa paljon soittaneet Slash ja Neil Schon. Free-kappaleiden lisäksi keikan kohokohdiksi nousivat Rock And Roll Fantasy (,jonka sisään on ujutettu Beatlesin Ticket To Ride ja I Feel Fine), Bad Company ja Shooting Star.

Bändin lava-setting on todella niukka, samoin kaikkinainen rock-kukkoilu huutaa poissa oloaan. Lavalla on bändi, jolla on pitkä historia ja mahtava kokoelma todella hienoja biisejä. Se riittää hyvin, ja videon katsominen on levollisen nautinnollista. 

Vaikka tämä video on musiikillisesti kaikin puolin laadukas, suosittelen lukijaa tutustumaan mielummin vuonna 2008 kuvattuun videoon Hard Rock Live tai kevään 2010 Lontoon keikkaan (Live At Wembley). Näillä keikoilla lavalla nähdään bändin kaikki kolme elossa olevaa (Boz Burrell kuoli vuonna 2006) alkuperäisjäsentä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit