Live At Rockpalast (video/audio)
The Blues Band oli itselleni yksi ensimmäisistä bluesmusaa soittaneista bändeistä. Olin sitä ennen harrastanut musaa vasta pari vuotta tyyliin Beatles ja Police. Tuolloin hyllyyn päätyi pari vuonna 1979 perustetun Blues Bandin levyä. Vuosien saatossa bändi painui unohduksiin, mutta havaittuani tämän julkaisun, en miettinyt hetkeäkään kun se tipahti ostoskoriin.

Televisiokanava WDR aloitti useiden artistien "minifestareiden" tallentamisen tammikuussa 1976. Yllättäen yhtiö antoi vain yhden levyn julkaisseelle Blues Bandille mahdollisuuden avata kuudennen kerran 19.4.1980 järjestetyn tapahtuman. Heidän jälkeen lavalle nousivat Ian Hunter ja ZZ Top. Samanaikaisesti ympäri Eurooppaa, ja jopa Neuvostoliittoon (ei Englannissa eikä esim. Suomessa) lähetetyllä ohjelmalla oli kymmeniä, ellei jopa satoja miljoonia katsojia. 

Ennen televisiolähetyksen katsomista kuuntelin samassa paketissa mukana olleen mono-CD:n. Bändin irtonainen soitanta, lennokkuus ja turhan tärkeilyn täydellinen puuttuminen tekivät itseeni heti vaikutuksen. Keikan katsominen vahvisti tätä ja oletan sen tulevan saamaan vielä useita uusia katselukertoja. 

Saksalainen Repertoire Records prässäsi keikan 2016 vinyylille. Vieläkään levykotelossa ei mainita sanaa "mono", mutta tällä kertaa se saatiin merkittyä edes etikettiin.

Petri Myllylä / 5.7.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit