Sopot 3.9.2005 (video)
Matkailijat ovat tunteneet Gdansk-joen varrella sijaitsevan Sopotin hienoista uimarannoista ja Euroopan pisimmästä puulaiturista, mutta jakautuneen Euroopan aikakauden lapsena itse tutustuin kaupunkiin sen (alkujaan Itä-Euroopan maiden) kuuluisan laulukilpailun johdosta. Äitini kun halusi aina nähdä Suomeen televisioidun viihdespektaakkelin. 

Puolan television kuvaama Scorpions-keikka sisältää vain seitsemän biisiä. Vaikka juhlayleisön edessä bändi ei heitä aivan normaalia keikkaa, epäilen ettei Bad Boys Running Wild ole ollut sen aloituskappale. Televisioyhtiö lienee valinnut pidemmästä keikkasetistä lähetettäväksi seitsemän biisiä. Se keskittyy bändin suurimpiiin hitteihin ja edellisenä vuonna julkaistulta Unbreakablelta kuullaan vain Love 'Em Or Leave 'Em.

Kaunis puolalaistoimittajatar keskeyttää keikan Rock You Like A Hurricanen jälkeen kutsuakseen lavalle puolalaisille kulttihahmoksi nousseen entisen presidentin Lech Walesan, joka kukitetaan ansioistaan kommunismin kaatamisessa ja Puolan siirtymisessä läntiseen demokratiaan. Seremonian perään kuultava Wind Of Change kuuluu tuon muutosprosessin musiikilliseen osioon. Klaus Maine duetoi biisin puolalaisen rock-artistin kanssa. Hän tosin ei ole ainoa puolalainen lavalla sillä krakovalainen basisti Pavel Maciwoda oli liitttynyt Scorpionsiin edellisen vuoden alussa.

Itselläni on DVD-hyllyssä (Anttilasta 3 eurolla hankittu) punakantinen julkaisu, joka sisältää vain 45 minuuttisen Sopotin keikan. Kannessa monikkomuotoon kirjoitettu Septembers In The East kertoo sen että aiemmassa DVD-julkaisussa on mukana ollut myös toinen syyskuussa soitettu keikka. Se tulee Moskovan Punaiselta torilta 6.9.2003.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit