Reckless
Reckless ja sen lukemattomat hitit taisivat olla minun ensikosketus kanadalaisen muusikon tuotantoon. Se oli myös yksi ensimmäisistä ostamistani CD-levyistä. (Vinyylin hankin vasta 2010-luvulla). Levy on täynnä toinen toisiaan parempia pop biisejä jotka kuitenkin soitetaan rock asenteella. Levyn kaupallinen menestys oli niin hurja että Bryan Adams dominoi hetken aikaa koko planeetan levymyyntilistoja saavuttaen sen tärkeimmän meriitin eli USA no:1. Kuudesta singlestä oli apua ja levy on ilmestyttyään myynyt huimat 12 miljoonaa kappaletta. Oma suosikkini on Sumer of 69 sekä Tina Turnerin kanssa duetoitu It's Only Love.

Reckless täytti syksyllä 2014 koomekymmentä vuotta ja sai ansaitsemansa erikoisjulkaisun. Kahden CD:n deluxessa on mukana kuusi sessioissa äänitettyä mutta julkaisematta jäänyttä biisiä. Niiden joukossa myös levyn nimikappale Reckless sekä 38 Specialille annettu Teacher, Teacher. Todettakoon että sessioissa äänitetty ja single B-puolella ollut Diana ei ole mukana julkaisulla. Adams, jonka huhuttiin 90-luvulla tapailleen prinsessa Dianaan, ei ole soittanut biisiä hänen kuoltua. Kakkoslevyllle on laitettu keväällä 1985 BBC:lle äänitetty Lontoon Hammersmithin keikka.

Kuten nykyään on tapana, juhlalevy julkaistaan myös deluxea laajempana, johon sitten ladataan (yleensä) kaikki mahdollinen. Tällä kertaa kirjan muotoon pakatulla superdeluxella on deluxe-2xCD:n lisäksi DVD, jolta löytyy seitsemän levyltä poimittua videota. Kirjasessa on luonnollisesti juttua levyn synnystä ym. mutta superdeluxen ehdoton houkutin itselleni on Blu-ray, jolla on alkuperäinen albumi CD-ääntä laadukkaammassa muodossa sekä tätä julkaisua varten tehty HD-monikanavamiksaus.  

Blu-ray'n julkaisu omana tuotteena ansaitsee toki ison hatunnoston, mutta valitettavasti levyn monikanavamiksaus on sughteellisen mielikuvitukseton. Takakanavat tuntuvat enemmänkin monistavan etukaiuttimien annin eikä niitä juurikaan käytetä tehosteena. Toinen miinus tulee siitä että levyllä mukana olevat bonusraitoja ei ole 5.1 miksattu. Koska superdeluxe-kirjasessa levyn videot oli laitettu erilliselle DVD:lle, ei niitä ole mukana myöskään erikseen myytävällä Blu-rayllä. Näiden miinuksien jälkeen Reckless 5.1 ei ole kuin kuriositeetti monikanaäänestä kiinnostuneelle.

Petri Myllylä /12.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit