Reckless
Reckless ja sen lukemattomat hitit taisi olla minun ensikosketus kanadalaisen muusikon tuotantoon. Se oli myös yksi ensimmäisistä ostamistani CD-levyistä. 

Reckless sai syksyllä 2014 ansaitsemansa erikoisjulkaisun. Kahden CD:n deluxessa on mukana kuusi sessioissa äänitettyä mutta julkaisematta jäänyttä biisiä, niiden joukossa nimikappale Reckless sekä 38 Specialille annettu Teacher, Teacher. Kakkoslevyllle on laitettu keväällä 1985 BBC:lle äänitetty Lontoon Hammersmithin keikka.

Kuten nykyään on tapana, juhlalevy julkaistaan myös deluxea laajempana, johon sitten ladataan (yleensä) kaikki mahdollinen. Tällä kertaa kirjan muotoon pakatulla superdeluxella on deluxe-2xCD:n lisäksi DVD, jolta löytyy seitsemän levyltä poimittua videota. Kirjasessa on luonnollisesti juttua levyn synnystä ym. mutta superdeluxen ehdoton houkutin itselleni on Blu-ray, jolla on alkuperäinen albumi CD-ääntä laadukkaammassa muodossa sekä tätä julkaisua varten tehty HD-monikanavamiksaus.  

Levyn monikanavamiksaus on valitettevan mielikuvitukseton. Takakanavat tuntuvat enemmänkin monistavan etukaiuttimien annin eikä niitä juurikaan käytetä tehosteena. Toinen miinus tulee siitä että levyllä mukana olevat bonusraidat ovat kuultavissa vain stereona. Koska superdeluxe-kirjasessa levyn videot oli laitettu erilliselle DVD:lle, ei niitä ole mukana myöskään erikseen myytävällä Blu-rayllä. Näiden miinuksien jälkeen Reckless 5.1 ei ole kuin kuriositeetti monikanaäänestä kiinnostuneelle.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit