Live In Ancient Kourion
Iced Earthin viimeisin studiolevy, vuoden 2011 Dystopia, oli erinomainen. levy menestyikin hyvin ja bändi lähti nosteen saattelemana erityisen pitkälle, liki puolitoista vuotta kestäneelle kiertueelle. Kun bändi toimii kuin kone, Iced Earth on kuuluisa lukuisista kokoonpanoistaan, nyt kesken rundin on vaihtunut vain basisti, kannattaa yhtyeen livekunto tallentaa jälkipolville ihasteltavaksi. Juuri näin Jon Schafferin ryhmä teki.

Schafferin positiivinen ongelma on se, että hän tekee juttunsa mahdollisimman isosti ja suurella kunnianhimolla. Normaali bändi olisi kuvannut keikkansa missä tahansa logistisesti järjellisessä paikassa. Ei Jon. Hänen piti viedä filmiryhmä Kyprokselle. Siellä on kyllä intohimoisia ja metallille nälkäisiä faneja. Sikäli puitteet olivat otolliset. Sitä Jon ei arvannut, että sellainen suhteellisen tavallinen keikoilla käytettävä juttu kuin sähkö, saattaa vanhan roomalaisen teatterin raunioilta puuttua. Filmiväki teki ihmeitä. Samanlaisiin urotekoihin ylsivät yhtyeen roudarit keikan aikana. Homma pysyi kasassa koko konsertin huikean 195 minuutin mitan.

Live In Ancient Kourion on Iced Earth fanille mannaa. Kuten sanottu bändi toimii ja soitto kulkee. Viimeisin solistikiinnitys Stu Block onnistuu tehtävässään yhdessä Jonin kanssa vähintään kiitettävästi. Bändin tyyli on ehkä hieman vanhanaikainen, tuoden mieleen alkuaikojen Judas Priestin ja Iron Maidenin, mutta tyyli on sentään heidän omansa. En tiedä onko settilistaan ajateltu jonkinlaista draaman kaarta tai huippuja ja laskuja, mutta kun kappaleet ovat hyviä, ei moista tarvitse edes ajatella. Se on pakko tunnustaa, että kerralla kuunneltavaksi tai varsinkin katseltavaksi tämä on melkoinen jööti. Jon on onnistunut taas!

Omakseen tämän voi hankkia kuvan kera joko DVD:nä tai Limited Edition -DVD:nä (mukana Blu-Ray & 2CD) tai vain äänellä tupla-CD:nä, kolmoisälppärinä tai latauksena.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit