Blues For The Modern Daze
Ikääntymisen myötä olen innostunut vuosi vuodelta enemmän ja enemmän bluesista. Walter Troutin ura sekä hänen aiemmat julkaisut ovat kuitenkin jääneet itseltäni pienelle huomiolle. Blues For Modern Daze on itse asiassa hyllyni ensimmäinen Trout-levy. 

Tapanani on valittaa kestoltaan pitkistä studioalbumeista. Vanhan vinyyliajan musadiggarina viihdyn parhaiten kolmen vartin mittaisten levyjen parissa. Kevyen musiikin historia ei tunne kovinkaan useita todella laadukkaita yli tunnin mittaisia tupla-albumeita. Useat niistä olisivat olleet parempia yhteen levyyn karsittuna. Blues For The Modern Daze on reilusti yli 70 minuuttisella kestoltaan poikkeuksellisen pitkä blues-albumi. Kerrankin vinyyliostaja saa vastinetta tuplalevyn korkeammalle hinnalle. Kuunneltuani levyä pari ensimmäistä kertaa huomasin yllätyksekseni jaksavani keskittyä myös sen viimeiseen levynpuoliskoon. 

Kaikki Blues For The Modern Dazen viisitoista raitaa ovat Walter Troutin käsialaa. Niistä nimikappaleen lisäksi muutama muu on parasta mitä olen kuullut viime vuosina. Troutin soitto on mielestäni parhaimmillaan hitaissa biiseissä kuten Blues For My Baby ja Saw My Mama Crying'mutta kyllä albumin rokkaavat biisit kelpaavat nekin minulle. Walter on uransa alkupuolella saanut soittaa useiden blues-legendojen taustalla. Nyt hän siirtää heiltä perimää tietoutta meille nuoremmille. Tämä kuuluu myös levyn instrumenteista sillä mukana on esimerkiksi huuliharppu. 

Vuonna 2012 julkaistiin paljon hienoja blues- ja bluesrock-levyjä. Blues For The Modern Daze on näistä yksi parhaista ellei jopa paras. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit