Alter Bridge: Live At Wembley - European Tour 2011 (DVD/CD)
Alter Bridgen olisi kuvitellut hajoavan siihen kun kolme sen entistä Creed-jäsentä palasi vuonna 2009 yhteen laulaja Scott Stappin kanssa. Myös laulaja Myles Kennedy etsi hänkin uusia bändikuvioita. Onneksi Alter Bridgen nelikko kuitenkin palasi yhteen sillä ainakin itse pidän keikkatauon jälkeen äänitettyä ABIII-albumia heidän siihenastisista parhaimpana. Olin siis innosta muikeana saadessani tämän videon "käsiini" lähes puolitoista vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Vaikka pari vuotta aiemmin äänitetetyn Live At Amsterdamin ääniraita oli itselleni tuttu, mutta Wembleyn keikka oli ensimmäinen näkemäni Alter Bridge keikka.

Live At Wembley - European Tour 2011 sisältää materiaalia kaikilta kolmelta bändin studioilevyltä; viisi esikoiselta, yhdeksän Blackbirdiltä ja puolet eli seitsemän III-levyn materiaalista. Kahdenkymmenenyhden biisin kattaus toimii erinomaisesti bändin kuvallisena kokoelmalevynä. Kaksi vuotta aiemmin kuvatun Amsterdam DVD:n omistaja saa nähdä ja kuulla kertauksena lähes kaikki sen biisit.

Loppuunmyyty Wembley Arena on jokaisen bändin unelma. Alter Bridgen show'n keskiössä on hienosta ja isosta hallista huolimatta itse musiikki. Ohjaaja on kuitenkin valinnut paljon yleisökuvaa, joka kertoo bändin nauttimasta kiihkeästä kannatuksesta sitä seuraamaan tulleelta englantilaisyleisöltä.

Valitettavasti tätä keikkaa ei julkaistu pelkästään CD:nä, mutta sellainen tulee mukana sekä DVD:n että yllättäen myös Blu-ray'n ostajalle. Tosin keikka on niin pitkä että 76 minuuttiselta CD:ltä puuttuu peräti seitsemän sen biisiä joten kunnollinen audiojulkaisu olisi tietenkin vaatinut tuplan. Puuttuvat biisit ei ole valittu keikan vähemmän hohdokkaista paloista vaan sille on enemmänkin valittu mahdollisimman paljon sellaisia biisejä, joita ei ole Live From Amsterdam CD:llä. Mutta miksi ihmeessä koko keikka ei ole tarjolla edes tiedostomuodossa?

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit