Alter Bridge: Live At Wembley - European Tour 2011 (video/audio)
Alter Bridgen olisi kuvitellut hajoavan siihen kun kolme sen entistä Creed-jäsentä palasivat vuonna 2009 yhteen laulaja Scott Stappin kanssa. Myös laulaja Myles Kennedy etsi hänkin uusia bändikuvioita. Onneksi Alter Bridgen nelikko kuitenkin palasi yhteen sillä ainakin itse pidän keikkatauon jälkeen äänitettyä ABIII-albumia heidän siihenastisista parhaimpana. 

Olin innosta muikeana saadessani tämän videon "käsiini" (kirjastosta lainattuna) lähes puolitoista vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Vaikka pari vuotta aiemmin äänitetetyn Live At Amsterdamin ääniraita oli itselleni tuttu, Wembley oli ensimmäinen näkemäni Alter Bridge keikka. Vuosia myöhemmin ostin Blu-ray'n jolla mahtuu bonus-DVD:llä ollut tunnin mittainen dokkari ja valokuvia.

Live At Wembley - European Tour 2011 sisältää materiaalia kaikilta kolmelta bändin studioilevyltä; viisi esikoiselta, yhdeksän Blackbirdiltä ja puolet eli seitsemän III-levyn materiaalista. Kahdenkymmenenyhden biisin kattaus toimii erinomaisesti bändin kuvallisena kokoelmalevynä. Kaksi vuotta aiemmin kuvatun Amsterdam videon omistaja saa nähdä ja kuulla kertauksena lähes kaikki sen biisit.

Loppuunmyyty Wembley Arena on jokaisen bändin unelma. Alter Bridgen show'n keskiössä on hienosta ja isosta hallista huolimatta itse musiikki. Ohjaaja on kuitenkin valinnut paljon yleisökuvaa, joka kertoo bändin nauttimasta kiihkeästä kannatuksesta. Enkä ihmettele tätä ollenkaan sillä bändin musa toimii lavalla poikkeuksellisen hyvin. Itse diggaan siitä ettei bändi sorru liikaa genren lavakliseiden toistamiseen. Keikan katsoo muutaman vuoden tauon jälkeen mielellään uudelleenkin.

Valitettavasti tätä keikkaa ei ole julkaistu audio muodossa kokonaisena. Euroopassa sekä DVD:n että yllättäen myös Blu-ray'n ostajalle tarjoillaan 14 biisin audiolevy. Tosin keikka on niin pitkä että 76 minuuttiselta CD:ltä puuttuu peräti seitsemän biisiä joten kunnollinen audiojulkaisu olisi tietenkin vaatinut tuplan. Myös suoratoistona on tarjolla editoitu keikkakokemus.

Petri Myllylä / 20.2.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit