New Horizon
Innostuin irlantilaisesta The Answerista melko pian heidän esikoisalbumin julkaisun jälkeen 2006 ja levyhyllystäni löytyy heidän New Horizonia edeltäneet kolme aiempaa studio-LP:tä sekä DVD/CD-livejulkaisu. Voisin pitää itseäni bändin jonkin sortin fanina.

Olen kuunnellut tätä kirjoittaessani New Horizontin noin kymmenen kertaa enkä oikein millään osaa luoda siitä mielipidettäni. Edesmenneen legendaarisen Storm Thorgersonin viimeiseksi jäänyt kansisuunnittelu on lähes ainoa seikka, joka erottaa New Horizonin sen edeltäjistään. On bändejä, kuten Allman Brothers Band tai AC/DC, joiden en toivo juurikaan muuttuvan siitä millaisena heidät koen. Toisaalta en haluaisi kaikkien bändien tyytyvän pysymään omalla turvallisuusvyöhykkeellä vaan ottavan riskejä ja hakevan uusia kulmia omaan musiikkiinsa. Aivan kuten nuoruuden suosikkibändini Beatles, joka muuttui huikeasti seitsemän vuoden levytysuransa aikana.

The Answer on 2013 antamissaan sanonut että bändin pitää nousta uuden levyn myötä uudelle suosion tasolle tai edessä on hanskojen laittaminen naulaan. Minulla ei ole mitään tietoa kuinka New Horizon on taloudellisesti menestynyt. Pelkäänpä että se ei ole mitään hittiainesta. Edessä voi olla jopa bändin hautajaiset. Levy tarpoo samoja latuja kuin bändin aiemmat levyt eli se on hyvää ja rouheaa raskasta rockia ilman turhan suuria ihmeellisyksiä Tuotanto on hyvää, biisit ainakin kohtuullisen hyvinä. Kyllä bändi fanit tästä taatusti pitää, mutta voittaako se puolelleen uusia faneja?

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit