The Winery Dogs

Richie Kotzen ja Billy Sheehan kimpassa. Tuohan on täysin luonnollinen yhdistelmä. Itse asiassa sitä on odoteltu siitä asti kun Kotzenin versio Mr. Bigistä laittoi pillit pussiin. Vaan eipä homman pitänyt mennä näin helposti. Rumpali Mike Portnoy ja basisti Sheehan suunnittelivat voimatriolevyä yhdessä mm. Whitesnakesta ja Thin Lizzystä tutun John Sykesin kanssa. Tuo homma kariutui, kun Sykesin verkkainen työtahti ei sopinut Portnoylle. Hän ja Sheehan eivät luovuttaneet. Radiojuontaja Eddie Trunk ehdotti kitaristiksi Kotzenia. Kenenkään ei tarvinnut liikoja miettiä. Porukka studioon ja levy valmiiksi muutamissa sessiossa. Kaikki materiaali on uutta ja tämän kolmikon tekemää.

Kotzen keksi bändille nimen ennen aikaan viinitarhoja vartioineiden koirien mukaan. Hänen mukaansa bändin tarkoituksena on toimia live-musiikin puolustajana. Tuohon ajatukseen on helppo yhtyä. Bändin soitto on samalla tiukkaa ja rennon irtonaisesta. Aivan kuin bändi esiintyisi olohuoneessasi tai missä sitä nyt satut kuuntelemaan. Kaikki soittavat hienosti, mutta kenenkään ei tarvitse suorittaa. Silti mukana on vallan hienoja musiikillisia jippoja, kuten ennen levyn julkaisua esitellyiltä YouTube-videoilta on voinut katsoa.

The Winery Dogsin vahvuuksia ovat paitsi Kotzenin karhean samettinen blues-ääni myös tasavahva kappalemateriaali. Kotzenin tuntien jotkut pelkäsivät levyn olevan funkia, mutta tuo loistaa poissaolollaan. Sen sijaan sielukasta bluesia ja tunteisiin vetoavaa hard rockia kuullaan runsaasti. levyn 13 kappaleessa ei ole yhtään täyteraitaa ja sitä voidaan kaiketi pitää melkoisena saavutuksena. The Winery Dogs ylittää sille asetetut odotukset. 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit