Miami Pop Festival
Olen viime vuosina yrittänyt hauskuuttaa läheisiäni kertomalla että milloin Jimi Hendrix tai Beatles on julkaisemassa tulevaksi joulusesongiksi uutta levyä. Vuonna 2013 molemmilta 1970 uransa lopettaneilta artistilta julkaistiin uutta musiikkia. Jimin uusi albumi tulee Miami Pop festarilta toukokuun 18. päivältä 1968.

Harvoin tyydyn ostamaan digimuodossa analogilaitteistolla äänitettyä musiikkia, mutta tällä kertaa nappasin mukaani pahvikantisen CD:n kun myyjällä ei ollut varastossa 10 euroa kalliimpaa tuplavinyyliä. Miami Pop festarin puuhamies, Woodstockin järjestänyt Michael Lang oli kaupallisesti suuntautunut hippi, joka päätti järjestää oman festarin nähtyään Jimi Hendrix'in Monterey'ssä kesäkuussa 1967. Hyvän ohjelman rakentanut promoottori sai paikalle 50.000 ihmistä sekä kuvaus-ja äänityskalustoa. Jimi kutsui paikalle luottoäänittäjänsä Eddie Kramerin, joka on myös miksanut tämän albumin. Keikan kuvamateriaalia laitettiin mukaan Miami Pop Festivalin kanssa samaan aikaan julkaistuun dokumenttielokuvaan Hear My Train Comin'.

Festarin esiintyjät esiintyivät päivän aikana kahteen kertaan, mutta Jimin aamupäivän esiintyminen ei ole säilynyt kokonaisuudessaan, mutta levyn lopussa on 52 minuuttisen iltakeikan lisäksi pari aamun vetoa. Hiukan yllättäen keikan setti ei sisällä yhtäkään puoli vuotta aiemmin julkaistun Axis: Bold As Loven biisiä vaan se pohjautuu suurelta osin esikoislevyn materiaaliin. Siinä onkin julkaisun heikoin kohta. Se ei tarjoa mitään uutta vaan toistaa jo useaan otteeseen parempilaatuisina julkaistut hittibiisien vedot. Albumi ei kuulua pakkohankintoihin.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit