Coming Apart
Näin tämän levyn kansikuvan ja tunnistin siitä, jostain täysin kummasta syystä, Sonic Youthin Kim Gordonin. Jostain syystä ajatus vei Yoko Onon Suomen keikkaan ja sitä rataa. En voi sanoa tuntevani Sonic Youthin tuotantoa mitenkään erinomaisesti. Joka tapauksessa nyt mielenkiinto oli herätetty. Tämä levy oli pakko kuunnella.

Body/Head on yhtä kuin kaksi sähkökitaraa ja Kimin laulu. Toista kitaraa soittaa Bill Nace. Levy-yhtiö kertoo hänen olevan kuuluisa bändeistä kuten X.O.4, Vampire Belt ja Ceylon Mange. En nosta käsiäni kokonaan pystyyn noiden kohdalla. Ehkä tutkin ne joskus.

En ole ihan varma koska Coming Apart voisi olla menestyksekäs levy. Ehkä tälle olisi ollut eniten markkinoita silloin kun psykedeelinen- ja progressiivinen rock olivat kovimmassa huudossa, silloin kun oli tyylikästä kuunnella krautrockia. Eniten tämä on psykedeelistä tai kokeellista, ei noita muita. Ainakaan tämä virittely, huokailu, niitä näitä rämpyttely ja kitaran ulvottaminen ei ole järin muodikasta. Taiteellista se on. Siksi onkin melkein noloa myöntää, että pidän tästä levystä. Nämä kappaleet ovat jotenkin unimaisia ja mikäpä on jännempää kuin päästä mukaan jonkun toisen uniin tai ainakin vähän kurkistamaan.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit