The Firm: London 9.12.1984
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Keikka oli vuosia kuunneltavissa netistä, mutta valitettavasti 2010 se poistui Concert Vaultin nettisivuilta. 

Jimmy Page ja Paul Rodgers ovat molemmat kovan luokan muusikoita, mutta heidän yhteinen bändi, The Firm ei vastannut fanien ehkä turhankin koviin odotuksiin. Bändi äänitti ensimmäisen levynsä ennen lyhyttä Euroopan kiertueen, mutta se julkaistiin vasta sen päätyttyä. Kiertueen päätöskeikka Lontoossa kuvattiin ja äänitettiin King Biscuit Flower Hour -radioaseman käyttöön. En ole koskaan nähnyt sen videojulkaisua, eikä tämä radiokeikkakaan soinut tietokoneessani kovin usein (silloin kun se oli vapaasti kuultavissa).

Illan setti sisältää lähes kokonaan bändin juuri äänitetyn esikoislevyn. Yllättäen setissä on lisäksi kaksi seuraavan, vasta kaksi vuotta myöhemmin julkaistavan levyn biisiä. Valitettavasti molemmat bändin säveltäjät eivät halunneet koskea Free/Led Zeppelin/Bad Company materiaaliin. Niinpä settiin mahtui pari biisiä Jimmy Pagen leffa sountrackista Death Wish II. Paul Rodgersin viimeisimmältä, ei niin ihmeelliseltä Cut Loose LP:ltä esitettiin peräti kolme biisiä, joista Boogie Mama kuulostaa keikkaversiona studioa paremmalta. Näistä Live In Peace sekä Death Wish -raita City Sirens ilmestyivät Radioactive-maxin kääntöpuolella. Biisit taitavat yhä olla ainoat bändin virallisesti julkaisemat liveraidat.

The Firm ei kuulu musiikkimaailman suurten bändien joukkoon, mutta taitavat muusikot saavat luonnolliseti keskinkertaisestakin materiaalista leivottua ihan kelpo keikan. Edellisenä vuonna miesten yhteisesiintyminen hyväntekeväisyyskiertueella kulminoitui heidän yhteiseen kappaleeseen Midnight Moonlight. Se on myös yksi tämän keikan kohokohdista. Jimmy Page voisi Zeppelin-kiireiden hellitettyä kaivaa tämän keikan nauhat ja julkaista ne. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit