Queen + Paul Rodgers: Live In Ukraine (DVD & CD)
Vuoden 2008 kiertueen ensimmäisellä keikalla kuvattu video ei oikein jaksa itseäni innostaa vaikka se onkin omassa luokassaan laatujulkaisu. Bändin valmistautuessa Cosmos Rocks -jäähallikiertueelle, he saivat kutsun esiintyä Ukrainan teollisuus- ja opiskelijakaupungissa Krakovassa. Kaupungin keskustassa järjestetty ilmaiskonsertti keräsi paikalle peräti 350.000 ihmistä. Sen lisäksi arviolta 10 miljoonaa ukrainalaista näki keikan televisiolähetyksen.

Jälkiäänityksin paranneltu tuote jättää valitettavasti kolme edelliseltä DVD-julkaisulta löytyvää raitaa leikkaamon lattialle. Return Of The Champions DVD-julkaisun ollessa yhä kauppojen tiskillä, on toki ymmärrettävää hiukan karsia näiden kahden keikkavideon päällekkäisyyksiä. Mutta miksi ihmeessä deluxe-paketin mukana tulleille kahdelle CD-levylle ei olisi voitu laittaa koko keikka sellaisenaan? Tämän keikan Queen-biiseistä vain avausraita One Vision sekä Innuendo-levyn Bijou ovat uusia Return Of The Champions'in omistajille. Mielestäni bändillä olisi ollut mahdollisuus suurempaankin klassikkobiisien rotaatioon, jolloin tämän julkaisun hankkiminen olisi astetta mielekkäämpää. Paul Rodgersin kataloogista bändi esittää "uusina" kappaleina Bad Company aikakauden Seagull ja Shooting Starin. Niiden lisäksi kuullaan edellisen kiertueen tavoin Bad Companyn nimikkokappale sekä Feel Like Makin' Love. Laulajan nuoruudenbändin Freen tuotannosta videolle mahtui vain bändin suurin hitti All Right Now, Wishing Well'in lennettyä editointihuoneen roskikseen. 

Kokoonpanon The Cosmos Rocks -levy oli itselleni iso pettymys. Bändi taisi tuntea samoin sillä se esittelee krakovalaisyleisölle vain kolme sen biisiä. Näistä Taylorin tekemä Say It's Not True oli rumpalin sooloesittämänä mukana jo 2005/6 kiertueella. Live In Ukrainen suurin heikkous on se, että se ei edes pyri tuomaan esille Queen + Paul Rodgers -materiaalia sillä singlenä julkaistun C-leberity, sekä levyn avausraidan Cosmos Rockin' jäävät keikan kuriositeeteiksi. Myöhemmin kiertueella tosin kuultiin uusista biiseistä ainakin Surf's Up ... School's Out! ja We Believe. Harmi, että kiertueen kuvalevy tuli tällaiselta erikoiskeikalta, jolla bändi tyytyy esittämään pelkästään sen hittimateriaalia.

Videon ehdoton kohokohta on Roger Taylorin rumpusoolo! Se alkaa hänen ja basistin yhteisesiintymisellä kakkoslavalla, jossa Roger hakkaa rumpukepillä basson kieliä. Näyttää ja kuulostaa paremmalta kuin mitä osaan sitä kuvailla. Sen jälkeen Taylorin rumpusettiä rakennetaan samalla kun soolo etenee. Alussa miehellä on edessään pelkkä bassorumpu ja muutaman minuutin kuluttua koko perussetti. Soolo on myös musiikillisesti kiinnostava.

Ostin itselleni julkaisun kombipaketin, jossa on mukana DVD ja 2CD. Ymmärtääkseni molemmat formaatit saivat myös omat julkaisunsa sekä kuvassa näkyvän erikoisjulkaisun.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit