The Retinal Circus
”Gayer! It’s a musical. How gay can you get?” Devin Townsend pyytää yleisöä laulamaan mukanaan Planet of the Apesin suvantokohdan aikana. Artistin koko uran niputtava livelevy on täynnä samanlaista, hieman poliittisesti epäkorrektia huumoria, joka tämän aavistuksen mielipuolisen säveltäjäneron suusta kuultuna ei kuulosta rienaavalta. The Retinal Circus on oikeasti hauska paketti niin CD:nä, DVD:nä kuin Blu Ray:näkin. Kuka nyt ei musikaaleista pitäisi?

Devin Townsend Project äänitti tämän muhkean paketin viime vuoden lokakuussa The Roundhousessa, Lontoossa. Konsertti oli tapahtuma isolla T:llä. Mukana oli bändin lisäksi kuoro, näyttelijöitä, Anneke Van Giersbergen ja Steve Vai videolta. Lavasteet olivat näyttävät. Kaikki oli vedetty hieman överiksi. Mutta niinhän Devinillä on tapana. Konsertti on mahdottoman pitkä yhdellä kertaa kuunneltavaksi. Katsomista eivät kestä nauramisesta kipeät vatsalihakset. Voin vain ihmetellä paikalla olleiden staminaa.

Setti on hyvin samanlainen kuin se mikä kuultiin kotimaisessa Circuksessa muutamaa päivää myöhemmin.  Ei Helsingin keikka näin pitkä ollut. Erinomainen sekin oli. The Retinal Circuksella on mukana paljon uutta materiaalia, Devin Townsend Projectin levyiltä. Bändin tyyli on sellainen, että kovin erilaisilta eivät kuulosta Devin soololevyjen raidatkaan. Strapping Young Ladin repertuaaria edustavat Detox ja Love?. Äänimaailma on totuttuun tapaan varsin täysinäinen, mutta yllättävän selkeä, varsinkin liveksi. Devinin ”turd polish” – tuotanto toimii. Tätä parempi Devin Townsend on vain keikalla. Suosittelen isosti!

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit