Drive
Hollantilainen laulaja ja lauluntekijä Anneke van Giersbergen on tullut viime vuosina tutuksi Devin Townsend Projectin naisäänenä. Musiikkimaailman tietoisuuteen hän tuli aikanaan progressiivista metallia soittavan The Gatheringin solistina. Juuri tuo progetausta sai tarttumaan tähän Anneken toiseen soololevyyn.

Eikä Drive varsinaista pettymystä tuota. Musiikki ei ole oikeastaan lainkaan progressiivista, vaan pikemminkin hyvin simppeliä särökitaroiden säestyksellä esitettyä poppia. Varsinkin levyn alku, eli neljä ensimmäistä kappaletta mennään varsin mieltä ylentävissä tunnelmissa. My Mother Said on videokappale ja sävyltään aavistuksen tummempi. Kun äiti sanoo, niin silloin kuunnellaan. Forgive Me palaa pop-polulle ja You Will Never Changen kohdalla poppiin saa lisätä etuliitteen voima. Biisissä on kiva suvanto, vai progekohta, josta lähdetään uuteen lentoon. Kappale sopisi Townsendin levylle. Samaa voi sanoa levyn pisimmästä kappaleesta Shooting For The Starista. Siitä puuttuu vain Devinin murina.

Levyn heikoin veto on Mental Jungle, joka menee suotta huutamiseksi ja valittamiseksi. Ihan loppuun asti ei kanna myöskään levyn päättävä The Best Is Yet To Come.  Anneke on sanonut halunneensa tehdä levystä monipuolisen. Hän halusi sille raskaita, keveitä, kauniita ja rumia kappaleita. Kuuntelijalle riittäisivät hyvät.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit