Bad Company: Hard Rock Live (DVD & CD)
Hollywoodissa 8.8.2008 kuvattu keikan myötä kolme elossa olevaa Bad Company muusikkoa sopivat bändin nimen liittyvän jatkossa vain heidän kolmen yhteiseen käyttöön. Tästä paluukeikasta seurasi saman porukan tekemä kymmenen keikan mittainen USA kiertue kesällä 2009 ja Englannissa huhtikuussa 2010.

Kuten aiemmillakin comeback-kiertueilla, bändi täydentää sointiaan toisella kitaristilla. Puikoissa on Paul Rodgersin bändin Howard Leese, joka kitaristeista nuorempana kantaa välillä soitannan päävastuun. Edesmenneen Boz Burrellin korvaa niinikään Rodgersin bändin vakiobasisti Lynn Sorensen. Andy Fraser olisi tietysti ollut Free/Bad Company fanin toiveiden täyttymys, mutta hän ei ole soittanut Rodgersin kanssa sitten Woodstockin 1994.

Hankin Hard Rock Liven poikkeuksellisesti Blu-ray muodossa ja yllätyksekseni sen kylkiäisenä oli lähes koko keikan mittainen CD-levy. Kuuntelin sen muutamaan otteeseen ennen kuin sain hätäisen mahdollisuuden tutustua itse keikan kuvalevyyn. Ensimmäinen yllätys tuli keikkapaikan koosta. Kyseessä ei todellakaan ollut mikään pieni Hard Rock Cafe vaan arvioni mukaan 3000-4000 hengen areena. Toinen yllätys koski soittajia. Useita Paul Rodgersin viimeaikojen videokeikkoja nähneenä, tiesin kuvaushetkellä 58-vuotiaan laulajan olevan atleettisessa kunnossa. Iloinen yllätys oli huomata rumpali Simon Kirken olevan jopa ikätoveriaan paremmassa iskussa. Freessä vuonna 1968 allen 2-kymppisinä aloittaneet Rodgers ja Kirke soittivat vielä kellaribändeissä heitä viisi vuotta vanhamman Mick Ralphsin tehdessä esikoislevyään vuonna 1964. Miehen ikää ei voi olla huomaamatta videoa katsottaessa.

Bad Companyn muusikot kertoivat keväällä 2010 Englannin kiertueella bändin olevan paremmassa kunnossa kuin 70-luvulla. Itse Lontoon Wemblyn keikan nähneenä olen heidän kanssa samaa mieltä. Vaikka Hard Rock Live on laadukas keikkajulkaisu, bändi ei ole sillä ihan samassa iskussa kuin puolitoista vuotta myöhemmin kuvakulma Wembleyn keikalla. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit