Bad Company: Live At Wembley
Bad Company teki huhtikuussa 2010 ensimmäisen Englannin kiertueensa 34 vuoteen. Vaikka kaikki sen soittajat tulevatkin Englannista, bändi nautti 70-luvulla selvästi suurempaa suosiota Atlantin toisella puolella.

Kiertueelta äänitettiin kaksi sen ensimmäistä keikkaa Birmingham (1.4.) ja Manchester (2.4.) sekä myös videoitu kiertueen päätöskeikka (11.4). Ne kaikki julkaistiin välittömästi kunkin keikan jälkeen. Itse näin bändin Lontoossa ja ostin keikan päätyttyä sen tuplalevynä (keikan encore lähetettiin viikkoa myöhemmin kotiini). 

Jo keikan aikana päätin että tulen hankkimaan siitä julkaistavan videon. Sitä ennen ehdin kuunnella keikan soundboard miksauksen useaan kertaan. Blu-rayn ääniraita eroaa siitä selvästi. Varsinkin sen HD-miksaus on todella nautittava ja palauttaa mieliin loistavan keikan. Vuonna 2014 kirkkaalle vinyylille prässätty LP löytyy sekin hyllystä. Vaikka innokas vinyylin vinguttajat olenkin, paikan päällä olleena kuuntelen tämän keikkaa mieluiten monikanavaäänen kanssa.

Lainaan alla olevasta Sami Ruokankaan arviosta, että se oli keikka, jonka muistan loppuelämäni. Odotan innolla mahdollisuutta kokea tulevaisuudessa Paul Rodgers soolokeikka. Tuolloin settiin saadaan mukaan myös Freen biisejä.

Petri Myllylä

 

Sunnuntaina Lontoon Wembley Arenalla toteutui yksi meikäläisen kymmeniä vuosia vanha haave. Näin livenä Bad Companyn.

Vaikea sitä on sanoin kuvailla sortumatta tylsiin ylisanoihin ja hehkutukseen. Paul Rodgers on koettava elävänä jotta uskoo minkä tason laulaja ja esiintyjä hän on. Toisin kuin valtaosa ikätovereistaan, Rodgers on vain parantunut ajan myötä.

Koko bändi oli hyvä. Rumpali Simon Kirke kovaa lyövä vähäeleinen vanhan kansan rockrumpali. Mick Ralphsin kaikki kitarasoolot eivät aina aivan menneet nappiin, mutta tukena ja pelastajana toimi toinen kitaristi, Heart-yhtyeen alkuperäisjäsen Howard Leese. Hänen lisäkseen Rodgers-Kirke-Ralphs -originaalikolmikkoa tuki basisti Lynn Sorensen.

Yllättävimmät biisivalinnat olivat 50-luvun Leiber & Stoller -rock & roll Young Blood, Electricland ja loistava päätös Deal With The Preacher. Freen kappaleita ei kuultu lainkaan. Ymmärrettävä ratkaisu kun Mick Ralphs on taas bändissä ja hyviä BC-biisejä riittää. Keikka myös äänitettiin levyksi ja kuvattiin.

Classic Rockin saitilla bändin sunnuntaina ja vuonna 1976 nähnyt konkari kirjoittaa, että nyt oli parempi.

Jimmy Page seisoi kaverinsa Joe Perryn lämppäri setin alussa lavan reunalla katselemassa. Tämä herätti toiveita herran mahdollisesta vierailusta lavalla Bad Companyn kanssa. Olihan tämä kiertueen viimeinen keikka ja samalla mahdollisesti Bad Companyn viimeinen esiintyminen koskaan.
Pagen soittoa ei kuitenkaan kuultu, mutta Paul Rodgers omisti Bad Company -biisin “paikalla olevalle Swan Songin edustajalle”. Hieno ilta jonka muistan loppuelämäni.

Sami Ruokangas / mtv3


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit