Pinnick - Gales - Pridgen
Se lienee selvä että basisti dUg Pinnick on tästä ryhmästä se pisimmän taipaleen tehnyt muusikko. Mitään eilisen teeren poikia eivät ole muutkaan. Eric Gales Band on julkaissut ties kuinka monta blues ja bluesrock -levyä. Onpa hän soittanut kitaraa myös Fugees-tähti Lauren Hillin bändissä. Rumpali Thomas Pridgen soitti lyhyen, mutta sitäkin kiihkeämmän, hetken The Mars Voltan riveissä. Kovia tekijöitä ovat siis kaikki. Kyseessä on perinteisen tyylin voimatrio. Vertailu johonkin Creamiin ja vastaaviin ei ole ollenkaan tuulesta temmattua.

Cream ja muut vanhan ajan supergroupit hajosivat aina siihen ettei homma toiminut henkilötasolla, eikä rahaa tullut siihen malliin kuin oli odotettu. Nyt rahaa ei varmaan pöydällä liikoja ole, vaikka Magma Carta, joka tämän levyn julkaisi, onkin perinteikäs levy-yhtiö. Vaikka yhtyeen taustalla ja kokoonpanevana voimana on firman pomo Mike Varney, kyseessä on puhtaasti musiikillinen yhteistyö.

Pinnick ja Gales jakavat lauluosuudet saumattomasti. Soitosta voi todellakin sanoa samaa. Tämä ryhmä soittaa yhteen, kahteen, kolmeen ja ties kuinka moneen, vaikka kellon ympäri, jos on tarve. Levy huokuu energiaa. Musiikki on ajatonta. Kappaleet ovat ehkä hieman samasta puusta. Sen verran tasokkaita ne kuitenkin ovat ettei edes Cream-laina Sunshine of Your Love juurikaan erotu joukosta. Jos tänä vuonna pitää hankkia yksi blues-levy, suositukseni on Pinnick-Gales-Pridgen.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit