Power Wire Blues
Rumble Records julkaisi 1979 kaksi Luther Allisonin livelevyä, tämän ja Gonna Be A Live One in Here. Molemmat keikat tulevat saman vuoden huhtikuun keikalta/keikoilta The Other Side nimiseltä klubilta Illinoisin Peoria Heights'stä.

Sain etsiä alkuperäisiä levyjä varsin pitkään, mutta Power Wire Bluesin suhteen parin vuoden metsästys palkittiin lähes uudenveroisen vinyylin muodossa. Englantilainen Charly lisensoi Power Wire Bluesin ja julkaisi sen 1985 pikkukuvassa nähtävällä kannella. Keikan CD-julkaisu toteutui osana yhtiön Blues Masterworks -sarjassa.

Olen yhdistänyt kevään 1979 äänityksistä koostetut levyt yhdeksi 80 minuuttiseksi soittolistaksi. Kovin usein en ole sitä kuunnellut. Luther Allison oli saanut pahasti siipeensä musiikkibisneksessä, mutta kyllä hän bluesinsa sen verran vakavasti ottaa että kuulija saa vastinetta rahoilleen. 

Albumin biisit ovat Allisonin omaa I Got Worries'ia lukuunottamatta bluesin ikivihreitä. Niistä Don Nix'in Going Down äänitettiin Lutherin tuolloin tuoreimman LP:n Love Me Papan sessioissa, mutta liitettiin siihen vasta 1992 CD-versiolle. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit