Songs From The Road (CD/DVD)
Luther Allison teki vuonna 1994 ensimmäisen amerikkalaisen levynsä  Soul Fixin' Man lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Se, ja kaksi seuraavaa hyvin vastaanotettua studiojulkaisua nostivat Allisonin takaisin uuden mantereen blues kuvioihin. Valitettavasti kaikki ei mennyt kuitenkaan kuin sadussa sillä Luther sairastui syöpään ja kuoli elokuussa 1997, vain kuukausi tämän keikan jälkeen. Itse asiassa hän sai kuulla lääkärin kertomat huonot uutisen vain kuusi päivää Montrealissa kuvatun keikan jälkeen.

Luther Allison on vahva tulkitsija ja vaikka hänen äänensä ei ole enää samalla tavalla kirkas kuin nuoruuden keikkaäänityksissä, on hänen soittonsa sielukasta ja paikoin todella sähäkkää. Osa tästä kehusta menee myös taitavalla kakkoskitaristi James Solbergille.

Televisio editoi Kahdeksankymmentä minuuttia pitkästä keikasta itselleen TV-standardin mukaisen 56 minuuttisen pätkän. Vaikuttaa siltä että masternauhat menivät uusiokäyttöön sillä DVD:llä on mukana vain tuo alle tunnin pätkä. Myöskään julkaisun CD ei sisällä koko keikkaa, mutta kaksi puuttuvaa biisiä löytyvät kyllä kuvalevyltä. Lienee turha todeta että Ruf Records ei ole laittanut noita kahta biisiä myyntiin edes mp3-muodossa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit