Live!! +one (EP)
Huusin eBaystä itselleni erään pitkään etsimäni vain Japanissa julkaistun levyn. Saadakseni lähetyskulut per levy hiukan alemmaksi ostin samalta myyjältä pari muutakin levyä. Niiden joukossa oli hyväkuntoinen Live!! + one EP, joten täydensin samalla omaa Iron Maiden -kokoelmaani.

Iron Maiden julkaisi lokakuussa 1980 bändin kolmannen sinkun Women In Uniform. Sitä ei julkaistu Japanissa lainkaan sinkkuna vaan se on tämän kuukautta myöhemmin marraskuussa julkaistun kolmen livebiisin perään kuultava "+one". maksin livebiisit Sanctuary, Phantom Of Opera ja Drifter oli äänitetty Lontoon kuuluisalla Marquee-klubilla heinäkuussa 1980. Vaikka kolmen biisin mittainen livakattaus ei ole ihan sitä mihin olen tottunut ehtii bändi antamaan kuitenkin itsestään hyvän kuvan.

Vuosia myöhemmin Kreikassa julkaistiin samaiselta keikalta myös Montrose-cover I Got The Fire. Tuo biisi oli julkaistu Englannissa Sanctuary-sinkun b-puolella jo keväällä 1980. En ole 100% varma ovatko kreikkalaiset saanneet todellakin biisistä uudemman liveversion, vai vain sotkeneet äänitysajankohdan niin että kyseessä olisi sama keväällä äänitetty veto. Joka tapauksessa bändi taitaa digata tuota Sammy Hagarin ja Ronnie Montrosen biisiä sillä pari vuotta myöhemmin se teki siitä uuden laulajansa kanssa studioversion.

Jos EMI joskus tekee Iron Maiden -levystä deluxe editionin, en ihmettelisi jos heinäkuun (ja joulukuun video-) keikan nauhat päätyisivät sen bonuslevylle.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit