Live 1986 (DVD)
Törmäsin tähän videoon kirjastossa marraskuussa 2013. Tätä aiemmin olin nähnyt samalta kiertueelta viisi päivää aiemmin kuvatun Montreux Jazz festariesiintymisen. Birminghamin keikka on editoitu television käyttöön joten se on ärsyttävän lyhyt, vain 58 minuuttia. Kappalevalinnat on tehty niin että katselijat saavat neljän uuden Clapton-biisin lisäksi neljä hänen vanhaa keikkabravuuria sekä bändin rumpalin Phil Collinsin suurimman soolohitin In The Air Tonight. Ymmärrän ratkaisun korostaa uutta materiaalia sillä keikan tv-lähetys tapahtui samaan aikaan syksystä 1986 kun Claptonin uusi August-levy ilmestyi.

Claptonin kesäkiertueelle 1986 kasaamassa bändissä on huikea määrä ammattitaitoa. Michael Jacksonin entinen kosketinsoittaja Greg Phillinganes on myös taitava säveltäjä ja upeaääninen laulaja, Phil Collins napsi Top-10 hittejä sekä omiin nimiin että Genesis-bändille ja basisti Nathan East oli säveltänyt Collinsille Easy Lover -hitin ja soittanut pitkään ykkösluokan tähtien bändissä. Mielenkiintoista huomata että Phillinganes ja Nathan soittavat 2010-luvulla yhdessä Totossa. 

Vahinko ettei Eagle saanut televisioyhtiöltä leikkauspöydän lattialle päätynyttä materiaalia sillä tällaisenaan August-materiaali saa laatuunsa nähden liian suuren huomion. Edullisesta hinnastaan huolimatta en pidä tätä julkaisua Clapton-fanille mitenkään pakollisena. Keikan biiseistä Crossroads ja White Room päätyivät myöhemmin Behind The Mask -tuplasinkulle.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit