MTV Unplugged (DVD & CD)
Itselleni oli suuri yllätys että MusicTV:n Unplugged-sarja on yhä 2013 hengissä. Oma käsitykseni kun oli että kyseinen formaatti sammahti jo kaukaisella 90-luvulla. 

MTV Unplugged idea ei ollut syntyessään erikoislaatuinen, mutta sen saama suosio oli huima. Useat bändit ja artistit saivat puhallettua uutta eloa vanhoihin hitteihinsä esittäessään ne akustisesti. Scorpions ei tyydy pelkästään tähän vaan se on kutsunut lavalle jousiorkesterin lisäksi kuusi vierailevaa muusikkoa (joiden joukossa heidän nykyiset ruotsalaiset tuottajansa). Suurin yllätys lienee kuitenkin se, että bändi esittelee ateenalaisyleisölle viisi uutta biisiä. Näistä kitaristi Rudolf Schenker laulaa yhden. 

Kun Sony ehdotti bändille MTV Unploggedin tekemistä, se ei heti innostunut ehdotuksesta. Pian bändi kuitenkin tajusi että heidän kataloogista puuttuu sellainen. Alkuperäinen ajatus oli kasata setti pelkästään niistä biiseistä, joita bändi ei soita sähköisillä keikoillaan, mutta pian levy-yhtiö ja bändin ruotsalaiset tuottajat saivat Scorpions'in hyväksymään kaupallisesti järkevämmän ratkaisun. Harvinaisten keikkabiisien ja uusien biisien lisäksi setissä on ne bändin suurimmat hitit, joilla tämäkin julkaisu myydään bändin satunnaisfaneille. 

En innostunut Scorpions'in 2000 julkaisemasta akustisesta Moment Of Glorysta, mutta sen Hannoverin Expossa kuvattu Moment Of Glory Live löytyy videohyllystäni. MTV Unplugged on tuon julkaisun henkinen kakkososa. Jälleen kerran saksalaisbändi osoittaa heidän musiikkinsa taipuvan hyvin myös akustiseen käsittelyyn. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit