Harvest
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 78. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka en itse harrasta listauksia, kyseinen lehti tai siitä 2005 kirjoitettu kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Tämä albumi on jakanut usein ihmisten mielipiteitä. Osa Neil Youngin faneista pitää sitä lauluntekijän parhaimpana albumina, toisen vain vaivoin hänen laajan tuotannon keskikastiin kuuluvana yliarvostettuna julkaisuna. Tutustuin Harvestiin vasta 2010-luvulla ja olen sitä sen jälkeen kohtuullisen paljon kuunnellut. Itse asiassa ostin itselleni sen alkuperäisen vinyylin sillä kuuntelen mieluiten analogiaikakauden musiikkia analogisena.

Harvest sisältää joitakin todella upeita biisejä, joista Old Man on siitä harvinainen suosikkini että se sisältää yhden itseäni eniten ärsyttävimmistä instrumenteista eli banjon. Muut suosikkini ovat Youngin 1971 soolokiertueelta äänitetty Needle And Damage Done sekä albumin menestyssingle Heart Of Gold. Useat levyn biisit olivat mukana 1971 kiertueella ja tämän levyn ystävien kannattaa tsekata 2007 julkaistu Live At Massey Hall 1971. Kokonaisuutena Harvest ei mielestäni kohoa aivan samalle tasolle kuin tekijän pari edellistä levyä, mutta on silti niin hyvä ettei siihen todennäköisesti kukaan voi pahasti pettyä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit