Live At Paramount (video & audio)
Kuuntelin aikuisikään tultuani yhä pitkälti nuoruuden raskaan rockin suosikkibändejä. Vaikka en juuri etsinyt uutta musaa eikä grunge iskenyt itseeni 90-luvulla, Nirvanan Nevermind ei sentään mennyt itseltäni ohi. Pidin levystä mutta en silti mitenkään erityisen innokkaasti uppoutunut Seattlesta tulleen bändin musiikkiin. 

Nevermind täytti 2011 kunnioitettavat 20 vuotta ja oli selvä asia että se tullaan huomioimaan erikoisjulkaisulla. Viiden levyn boxin joukossa on tämä, bändin kotikaupungissa vain kuukausi Nevermindin julkaisun jälkeen 31.10.1991 kuvattu keikka sekä audio että videomuodossa. Pian juhlalaatikon jälkeen keikka sai videoformaateissa (DVD/Blu-ray) erillisjulkaisunsa. Tosin ilman neljää Nirvana-biisin promovideota. Kerrottakoon vielä että vinyylilevyn julkaisu tapahtui vasta 2019.

En ole vielä nähnyt tätä keikkaa (vaikka se on hyllyssäni!) mutta rajussa soittokunnassa oleva bändi on taatusti ollut näkemisen arvoinen akti. CD antaa vakuuttavan kuvan bändin huimasta lavasoundista. Setissä on kahdeksan uuden levyn kolmestatoista raidasta ja kuulostaa siltä että kotiyleisö on ennättänyt levyyn tutustua sillä se elää vahvasti mukana myös uusissa biiseissä. 

Petri Myllylä / 12.1.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit