Slaves For Life
Aina näistä levyistä jotain oppii. Ennen Slaves For Lifen kuuntelemista ainoa tuntemani israelilainen muusikko oli Blackfieldistä tuttu Aviv Geffen. Nyt tiedän kolme nimeä lisää. Rumpali Erez Yohanan, kitaristi Yuval Kramer, kuinka sopiva nimi kitaristille, ja basisti Hanan Avramovich muodostavat Amasefferin ytimen. Lauluista vastaa yksi naapurimaamme kovimmista hevilaulajista, Yngwie Malmsteenin bändissä kannuksensa hankkinut, Mats Leven. Hän ylittää tällä levyllä aikaisemmat tekemisensä komeasti. Hän raivoaa, kun tarvitsee, ja laulaa kuin enkeli vaadittaessa. Taustalaulajia levyllä on useampiakin. Heistä mainitsemisen arvoinen lienee Arch Enemyn naiskarjuja Angela Gossow.

 

En tiedä kuinka vakaumuksellinen tämä yhtye on, mutta joka tapauksessa uskontoa tämä levy liippaa ainakin tarinansa puolesta. Slaves For Lifen juoni on napattu suoraan Vanhasta testamentista. Tässä kerrotaan israelilaisten pakoreissusta Egyptin orjuudesta. Joten synkkää tarinaa, itkua, epätoivoa ja hampaiden kiristelyä on tiedossa. Lopuksi koittaa tietenkin vapaus. Mitä se sitten tuolle porukalle tarkoittaakaan, mutta ei mennä tässä siihen.

 

Slaves For Life sisältää musiikkia yli 77 minuuttia. Sen kai tuon tarinan kunnolla esittäminen vaatii, mutta kyllä sekaan on valitettavasti tullut myös turhaa täytettä. Toki nuo hepreaksi lauletut ja perinnesoittimilla soitetut välisoitot tuovat levylle eksotiikan ja oikean progen tuntua, mutta perusprogemetallista ne pomppaavat pahasti erilleen. Muuta vikaa tästä levystä on hankala löytää. Kappaleet, soitto, laulu, tuotanto ja kaikki toimivat oikein hyvin. No, onhan tuo aihe vähän vanha.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit