Smokin'
Hankin hyllyyni Humble Pien viidennen studiolevyn Smokin'in vasta syksyllä 2013. En edes ehtinyt avata levyä kun tuli tieto sitä edeltäneen livelevyn laajennetusta neljän CD:n julkaisusta. Päätin tsekata ensiksi erittäin positiivisen Complete Fillmoren ennen kuin tutustun Steve Marriottin luotsaaman bändin loppuvaiheen levyt. 

Smokin' äänitettiin alkuvuodesta 1972 ja saatiin markkinoille reilussa kuukaudessa. Musiikillisesti bändi ei ole juuri muuttunut edellisestä Rock On -levystä. Uusi soolokitaristi Clem Clemson on tyylikäs soittaja, joka käyttää Framptonia enemmän efektejä. Framptonin poistumisen huomaa kuitenkin parhaiten siinä että Smokin'ill Marriott on aiempaakin enemmän esillä. Toki basisti Greg Ridley laulaa hänkin, kuten bändin aiemmillakin levyillä. Traditionaalisella Old Time Feeling hän jakaa laulun vierailevan tähden Alexis Kornerin kanssa Marriottin laulaessa vain taustoja. Albumin singlejulkaisu, Amerikassa aikanaan paljon radiosoittoaikaa saanut 30 Days In The Hole ei yllättäen ollut itselleni lainkaan tuttu. Ei vaikka maan Classic Rock -asemia olen 90-luvulla kuunnellut. 

Humble Pie on jäänyt mielestäni aivan suotta useiden muiden 70-luvun bändien varjoon. Valitettavasti Marriottin kuoltua kukaan ei enää esitä sen materiaalia. Joskus 80-luvulla bändi teki ainakin yhden sellaisen paluun, jossa Peter Frampton oli mukana. En tiedä soittiko bändi tuolloin tämän albumin materiaalia. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit