Buffalo Springfield: Buffalo Springfield Again
Buffalo Springfield Again ei ole kovin perinteinen bändilevy sillä se on kasattu yhdeksän kuukauden aikana tehdyistä äänitysessioista. Vain harvoilla levyn biiseistä esiintyy kaikki bändi viisi jäsentä ja esimerkiksi parill Neil Youngin biisillä mukana ei ole muita Buffalo Springfieldin jäseniä. 

Again on kaunis kokoelma kolmen taitavan biisinikkarin kappaleita. Neil Youngin kolmesta biisistä levyn avaava Mr Soul lienee niistä tunnetuin. Expecting To Fly ja varsinkin kuusiminuuttinen, levyn päättävä Broken Arrow on kuitenkin albumin hienoimpia hetkiä. Yhdessä tuottaja Jack Nitzschen kanssa luodut  jousisovitukset, erilaiset väliosat yleisöäänityksineen ja kolme toisistaan voimakkaasti poikkeavaa säkeistöä ovat Yougin uran ensimmäinen merkkipaalu. Edellisestä levystä poiketen Young laulaa omat laulunsa. 

Stephen Stills vastaa neljästä albumin biisistä. Näistä oma suosikkini Bluebird sisältää upealla soundilla soitettuna kitaroita. Vaikka levyllä ei ole siitä merkintää, singlenä julkaistu Rock & Roll Woman on tehty tulevan bändikaverin David Crosbyn kanssa. Richie Furayn kolmesta biisistä oma suosikkini on kakkosraita A Child's Claim To Fame. Furayn tekemän Good Time Boyn laulaa rumpali Dewey Martin. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit