Death On The Road (video & audio)
10-vuotias kummipoikani halusi kovasti nähdä Iron Maidenin joten lyöttäydyin hänen ja isänsä seuraan kun Dance of Death World Tour saapui Helsinkiin. Muistikuvat 16 vuoden takaiselta keikalta ovat ehkä hatarat, mutta vuodesta 1982 alkaneen diggailun johdosta ensimmäinen Maiden keikka oli itselleni hieno kokemus. Ja hieno on myös tämä muutama viikko aiemmin kuvattu Dortmundin keikka. Kokonaisuudessaan kolmen DVD-levyn paketti tarjoaa fanille hintaansa nähden moninkertaisesti katsottavaa.

Vinyylilevy tuntui olevan täysin kuollut formaatti 2000-luvun alussa. Valtaosaa nimikkeistä ei julkaistu vinyylinä lainkaan ja tämäkin vain kuvalevynä. Ikään kuin vain seinäkoristeeksi. Formaatin feniks-lintumaisen nousun myötä kauppoihin saatiin 2017 normaali musta tupla-LP. Mutta mistään audiofiili tuotteesta ei ole kyse sillä reilun 1,5 tuntisen keikan laadukas prässääminen olisi vaatinut tripla-LP:n.

Petri Myllylä / 26.6.2019

 

Iron Maidenilla on nykyään rahaa ja aikaa tehdä asiat kunnolla. Death On The Roadin DVD-versio on jälleen esimerkillinen live-paketti. Mitään uutta ja bändin aiemmilla keikkataltioinneilla kokematonta Dortmundin konsertti ei tarjoa. Se on takuuvarmaa laatutyötä, hevimusiikin huippua täynnä dramatiikkaa, huippuja ja suvantokohtia. Keikka on kuvattu hyvin ja Steve Harrisin leikkaus on tehokasta olematta liian vilkasta.

Saksalaisyleisö elää, huutaa ja laulaa mukana sellaisella ilolla, ettei kuulijakaan voi olla innostumatta. Death On The Road on hyvä muisto etenkin niille meistä jotka kokivat paikanpäällä vuoden 2003 kiertueen keikkoja. Tunnelma ja biisilista vastaavat joulukuussa Helsingin Areenassa koettua.

DVD:n kiinnostavin osuus - ainakin Maidenin jo monesti televisiossaan ja lavalla nähneille – on kakkoslevyn lisämateriaaleissa. Niitä ovat Spinal Tap –henkiset kiertuedokumentit ja Dance Of Death –levyn promovideot. Kestoa lisäkamalla on lähes kolme tuntia.


Fanien aika kuluu tämän paketin seurassa, tänä vuonna ilmestyvää studiolevyä ja syksyn kiertuetta odotellessa.


Sami Ruokangas /MTV3


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit