After Midnight Live (video & audio)
Eric Claptonilta julkaistiin 1988 yhtenä ensimmäisistä elossa olleista artisteista 4 CD:n boxi. Kitaristi nimesi 25-vuotisjuhlakiertueen boxin tavoin Crossroads. Minulla ei ole mitään tietoa kenen toimesta kiertueen Mountain View'n keikka 21.9.1988 kuvattiin, saati missä se lähetettiin. Ammattitasoisen jäljen vuoksi veikkaan jotakin alueellista kaapelikanavaa. Immortal-yhtiön julkaisu (DVD, CD & LP) voi olla laiton.

Tapansa mukaisesti Clapton on jälleen palkannut itselleen huippumuusikoista koostuvan bändin. Upeaääninen basisti Nathan East oli mukana jo kevään 1986 kiertueella ja rumpali Steve Ferrone tuli bändiin saman vuoden lopulla Phil Collinsin tilalle. Yhtä maailman suosituinta bändiä Dire Straits'ia päätyökseen luotsannut Mark Knopfler tuli bändiin tammikuussa 1987 ja Dire-kosketinsoittaja Alan Clark korvasi Greg Phillinganes'in saman vuoden syksyllä. 

En ollut 80-luvulla kiinnostunut Eric Claptonin musiikista enkä usko että olisin tästä keikasta juuri perustanut jos sen silloin olisin nähnyt. Kitaristi on sijoittanut settiin muutamia biisejä 60- ja 70-lukujen taitteesta, jolloin hän teki itseäni kiinnostavaa musiikkia. Mutta suurin osa settiä on hänen aikuisrock-aikakaudelta. Sitä samaa on tietenkin Knopflerin soolospotti Money For Nothing. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit