Plagues Of Babylon
Iced Earth on nyt tosissaan. Se julkaisee levyjä ja tekee keikkoja tiuhempaan tahtiin kuin koskaan ties milloin alkaneen uransa aikana. Ja mikäpä on tehdessä. Perustajajäsenellä Jon Schafferilla on nyt erinomainen ryhmä kasassa. Solisti Stu Block sopii tähän yhtyeeseen kuin nenä päähän. Se kuului jo liveltä. Stun lisäksi levyllä laulavat mm. Jon ja Russell Allen.

Vaan bändiesittelyt sikseen. Musiikki ratkaisee, on sitä esittämässä sitten kuka tahansa. Iced Earthin nimen kuullessaan osaa odottaa tietyn tyylistä voimametallia. Vuoden 2011 Dystopia oli ehkä yllättävänkin rankkaa tykitystä, sillähän kuultiin jopa thrash-riffejä. Nyt on palattu hieman perinteisempään Iced Earth – ilmaisuun. Yhtyeen pitkäaikaiset fanit voivat olla iloisia siitä että ensimmäiset kuusi kappaletta ovat paluu Something Wicked – maailmaan. Sehän on kuulostanut aina vähän samalta ja pahalta. A-puoli siis toimii, vaikkei aivan Dystopian tavoin säväytäkään.

B-puoli on setti sekalaisia kappaleita. Niistä paras lienee mittava Cthulhu. Sen sijaan levyn päättävä melkein hevikantriksi vääntyvä Highwayman on mahdollisesti huonointa mitä olen tältä porukalta kuullut. Niiden väliin mahtuvat rauhallisesti alkava ja sitten eteenpäin rymistelevä Peacemaker, joka on hyvä ja Parasite, joka ei nosta pintaan mitään tunteita. Voimaballadi Spirit Of The Times tuntuu olevan väärällä levyllä. Eli kun kaikki kappaleet ynnätään yhteen, Plagues Of Babylon jää juuri ja juuri voiton puolelle. Klassikoksi tästä tuskin koskaan on.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit