Red Dragon Cartel
Ozzy Osbourne oli ennen tositvtähdeksi ryhtymistä menestyvä laulaja. 80-luvun puolivälissä hänen yhtyeensä kitaristi oli nimeltään Jake E Lee. Kaksikko teki pari levyä kunnes heidän tiensä erosivat. Ozzy jatkoi Zack Wylden kanssa ja Jake E perusti Badlands-nimisen hard rock -ryhmän. Se ehti julkaista kolme levyä ennen hajoamistaan. Sitten Jake E:stä ei kuulunut mitään pitkään aikaan. Hänellä oli joku projekti silloin tällöin, muttei mitään sen isompaa tai vakavampaa. Mies on itse sanonut tekevänsä musiikkia vain miellyttääkseen itseään. Hänellä ei ollut ikävä suuria yleisöjä. Sen sijaan hän tunnustaa, että jammailua hän kaipasi. Siitä tämä levy ja yhtye lähti liikkeelle. Jake E:n kaveri, levyllä bassoa soittava, Ronnie Mancuso houkutteli kitaristin soittamaan eläkkeellä kirjoittamiaan riffejä. Yhdessä tuottaja Kevin Churkon kanssa he muokkasivat riffeistä biisejä. Nyt niitä on kasassa levyllinen.
 
Jotta come back olisi mahdollinen Jake E tarvitsi bändin. Nykyaikaiseen tyyliin Red Dragon Cartelin soittajat on kerätty nettisivun kautta. Ehkä oikeat koesoitot kuitenkin järjesttiin. Erityisesti laulajan paikka oli suurennuslasin alla. Etsisikö Jake E jotain Badlandsin Ray Gillenin tapaista rock-kukkoa? Mikä olisi yhtyeen keulakuvan tyyli? Valituksi tulleen Darren "D.J." Smithin ääni on yllättävän taipuisa. Siinä on rosoa, mutta hän pystyy laulamaan vakuuttavasti myös nätisti kuten Fall From The Sky osoittaa. Yksi Jake E:n yhteistyökumppaneista Mandy Lion tulee mieleen. Ensimmäisen keikan Darren mokasi täysin, mutta siitä ei pitänyt kertoa nyt. Muita laulajia levyllä ovat mm. Paul Di'Anno ja Cheap Trickin Robin Zander, joka laulaa ensimmäisellä YouTube-singlellä Feeder.

Red Dragon Cartel on hyvin tuotettua ja soitettua 80-luvun tyylistä hard rockia totetutettuna nykyaikaisesti, eli pieniä industriaalimetallivaikutteita on mukana. Kuunnelkaa vaikkapa arhäkkä Slave. Jake E Leen soittotyyli on ehkä aavistuksen nopeampi ja sähäkämpi kuin Badlandsin aikoihin, muttei ihan niin lennokasta kuin Ozzy-päivinään. Kappaleet ovat kautta linjan hyviä. Ainoastaan Maria Brinkin ja Sass Jordanin laulamat kappaleet Big Mouth ja Redeem Me vähän pomppaavat joukosta. Valitettavasti eivät edukseen. Levyn avaava Deceived sen sijaan on kerrasta tarttuva ja omaa potentiaalia jonkinlaiseksi hitiksi. War Machinen lauluosuudessa ja riffissä on jotain Black Sabbathin suunnalta tuttua. Niin hassulta kuin se voi Jake E Leestä tuntua, nämä biisit olisivat sopineet erinomaisesti Ozzyn viimeiselle soololevylle.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit