Battle of Leningrad
Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Mark Boals, Tony Macalpine ja Vitalij Kuprij ovat koonneet rivinsä. Yhtyeen fanit ovat varmasti samaa mieltä kanssani, yhdeksän vuoden odotuksen jälkeen, oli jo aikakin. Poissa on ainoastaan rumpali Virgil Donati. Se on iso harmi. Rumpujakkaralla istuu nyt kotimaisen Sentimentin Jami Huovinen. Basistiksi levylle on saatu melkoinen yllätysnimi. Tuon tontin hoitaa nimittäin kitaristina paremmin tuttu Timo Tolkki.

Yleensä kun Toisen maailmansodan taisteluista lauletaan, muistetaan Stalingrad. Monet unohtavat, että venäläisillä oli saksalaisten kanssa yhtä tiukkaa Leningradissa, eli Pietarissa. Saksalaiset piirittivät ja pitivät kaupunkia motissa 900 päivän ajan. Nälkää ja kulkutauteihin menehtyi yli miljoona ihmistä. Silti venäläiset nousivat lopulta voittoon. Tuosta sinnikkyydestä kertoo tämä levy.

Tarina on hyvä. Yksityiskohtiin on paneuduttu. Boals esittää asiansa tyylilleen uskollisena, mutta uskottavasti. Musiikissa on, ehkä kosketinsoittaja Kuprijin ansiosta sopivasti slaavilaisia sävyjä. Kappaleet sinällään ovat hyvinkin tavallista neoklassista heviä. Vikkeliä sooloja riittää. Ei kai kukaan mitään muuta odottanutkaan, vai? Ennalta-arvattavuudestaan huolimatta Battle of Leningrad toimii upeasti. Nyt jo tämä levy on yksi vuoden isoimmista yllätyksistä!

 

Tero HonkasaloTakaisin edelliselle sivulle


Kommentit