Into The Maelstrom
Bigelf on Los Angelesin oudoin. Se on kuin Black Sabbath soittamassa Emerson, Lake And Palmerin kappaleita. Sen musiikki on samalla tavalla synkkää kuin edesmenneen Atomic Roosterin. Siinä on jotain ihmeellisen kiehtovaa ja puoleensa vetävää. Sen edellinen levy Cheat The Gallows ilmestyi alun perin jo vuonna 2008. Pari vuotta myöhemmin se julkaistiin uudelleen Classic Rock -lehden levy-yhtiön kautta. Samoinhin aikoihin yhtye oli kiertueella Dream Theaterin kanssa. Läpimurto ykkössarjaa oli vain ajan kysymys.  Bändin piti julkaista uusi levy keväällä 2011. Se jäi tekemättä. Yhtye hajaantui. Nokkamies Damon Fox oli ihmeissään. Mitäs nyt?

 

Onneksi Dream Theaterin rumpali Mike Portnoy oli myös jättänyt bändinsä. Hän lupautui soittamaan Bigelfin levyllä, jos Damon vain jatkaisi bändiä. Niinpä Portnoy on mukana ja todistaa, että häneltä onnistuu myös groove. Yhtyeessä iät ja ajat soittanut basisti Duffy Snowhill palasi ruotuun. Uusi kitaristi löytyi Foxin ystäväpiiristä. Hänen nimensä on Luis Maldonado. Myös Los Angelesissa asuva Luis on soittanut mm. Ufossa ja Glenn Hughesin bändissä. Into The Maelstromilla Luis soittaa vain osan sooloista. Rytmikitarat soitti Fox, kuten aikanaan Bigelfin varhaisilla levytyksillä.

 

Tauonkin jälkeen Bigelf kuulostaa onneksi varsin omintakeiselta itseltään. On aina hienoa, kun bändillä on oma tunnistettava soundinsa ja identiteettinsä. Tämän ryhmän maailma on aina ollut tummanpuhuva, kieroutunut ja kaunis. Jos Cheat The Gallows oli enemmän hard rock- kuin progelevy, tämä uutukainen on selvästi enemmän kallellaan King Crimsonin, trippailevan The Beatlesin ja kumppaneiden suuntaan. Kimuranttisuutta ja musiikin kerroksellisuutta on mukana jopa siinä määrin että suurinta osaa kappaleista voi pitää oikein sinfonisina. Teemalevy tämä ei ole, vaikka aikamoista ajassa ja paikoissa seikkailua biiseissä onkin. Maailma on tuhoutua useammin kuin kerran. Helppo levy Into The Maelstrom ei ole, mutta siitä huolimatta toivon, että suuri yleisö ottaa sen omakseen. Se todistaisi, että ihmiskunnalla on toivoa!

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit