Tour de Force
Taisin hankkia tämän albumin heti sen ilmestyttyä vuoden 1984 alussa. Muistikuvani ovat sen verran hämärät että todennäköisesti en sitä kovinkaan paljon kuunnellut raskaamman musiikin viedessä huomioni. Tour de Force on selkeä aikansa hedelmä, puhtoisen poppimainen rock-levy. Olen myöhemmin harmitellut nuoruuden digi-innostuksesta johtunutta vinyylilevyjen myyntiä. Tour de Force ei kuitenkaan koskaan päätynyt CD-hyllyyni.

Löysin albumin erään amerikkalaisen nettidivarin valikoimista. Pidin kahden dollarin hintaa sopivana ja näin 2014 kuuntelin sen arvioni mukaan yli 25 vuoden tauon jälkeen. Muutaman kuuntelukerran jälkeen albumi kuulostaa ihan hyvältä, mutta silti sen poppimaisuus tuntui itseäni häiritsevän. Ajattelin sitä kuunnellessani että olisiko esimerkiksi Lynyrd Skynyrd tavoitellu samalla tavalla maallista mammonaa jos se olisi ollut toiminnassa vuonna 1984. Onhan 38:in laulaja Donnie Van Zant Skynyrd-vokalistin pikkuveli ja sen basisti Larry Junstrom Skynyrdin alkuperäisjäsen. Jotenkin en jaksa uskoa että Lynyrd Skynyrd olisi osannut laimentaa oman bändisoundinsa samalla tavalla.

Albumin avausraita If I'd Been The One oli Amerikassa kohtuullisen iso hitti. Seikka joka tarkoittaa että siitä on turha on odottaa rouheaa etelän meininkiä vaan kyseessä on selkeä radiohitti. Myös toinen albumin hitti, Back Where You Belong on omaan makuuni turhan siirappinen pop. Ehkä tämän johdosta pidän Tour de Forcea liian teennäisenä ja jotenkin alhaisena rahastuksena. En jaksa uskoa sen kiinnostavan kuin enintään meitä tuolloin nuoruuttaan viettäneitä. Sama porukka muistaa varmasti Nick Nolten tähdittämän Maikat (Teacher) leffan, jonka tunnari on bändin käsialaa (ja joka julkaistiin myös singlenä).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit