Blue Suede Shoes: A Rockabilly Session (video & audio)
Carl Perkins on yksi Sun levy-yhtiön neljästä suuresta tähdestä, Elvis Presleyn ollessa se suurin. Miehen asemaa rockin pioneerien joukossa on pönkittänyt se, että The Beatles coveroi neljä hänen biisiään. Ehkä sen takia ei ole yllätys että ensimmäisenä vieraana Lontoon Limehouse studion lavalle saapuu Ringo Starr, joka laulaa (kuten aikoinaan 60-luvulla) Perkinsin biisin Honey Don't. 

Eric Clapton saapui Lontoon Limehouse studioille suoraan lentokentältä saavuttuaan kotiin Japanin matkalta. Hiukan uneliaan oloinen kitaristi jakaa kitarasoolot ja vokaaliosuudet biiseissä Matchbox (Ringo rummuissa) ja Mean Woman Blues sekä molemmissa versioissa Blue Sueade Shoesissa.

Ennen illan odotetuinta vierasta, George Harrisonia lavalla käy Johnny Cashin tytär Rosanna. Harrison starttaa oman osuutensa Perkinsin biisillä Everybody's Trying To be My Baby toisen biisin ollessa Your True Love.

Ohjelman kiinnostavin osuus on kun kaikki vieraat istuvat jakkaroilla Perkinsin istuessa korkeammalla baarijakkaralla. Näin illan isäntä saa toimia oppi-isänä ja johtaa joukkoja edestä. Kokonaisuudessaan tämä on upeaa katsottavaa ja Perkinsin olemus kertoo että paljon häntä suurempaa suosiota nauttivat vieraat diggailevat häntä ja hänen musiikkia. Lopussa taitaa konkarin silmään tulla muutama kyynel hänen kehuessaan iltaa, vieraita ja yleisöä (luullen että se ei mene nauhalle).

Uudenvuodenpäivänä 1986 TV-debyyttinsä saanut ohjelma on julkaistu useaan otteeseen, oma DVD:ni on Snapper Musicin 2006 julkaisu. Snapper julkaisi sen myös CD:nä ja siksi se on myös kuunneltavissa esimerkiksi Applen suoratoistopalvelusta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit