The White Stripes: De Stijl
Kuukautta ennen De Stijlin julkaisua bändi julkaisi Hello Operator -singlen, jonka kääntöpuolella on Dolly Parton -cover Joleana. Bändi julkaisi biisistä pari vuotta myöhemmin livesinglen. Hello Operatorilla kuullaan huuliharppua ja parilla biisillä viulua, mutta muuten pariskunta Jack ja Meg White vastaavat kaikista muista levyn musisoinnista. 

De Stijl sisältää kaikki ne ihastuttavat elementit, joihin ihastuin kun bändiin vuosia sen ilmestymisen jälkeen tutustuin. Vaikka albumi ei ole itselleni samalla tavalla kun sitä seuranneet julkaisut, on se Jack Whiten vahva avaus hienojen albumien sarjassa. 

De Stijlin sessioista taisi jäädä paljon biisejä yli sillä bändi julkaisi saman vuoden aikana useita vain singlejulkaisun saaneita biisejä, kuten Lord Send Me An Angel. De Stijl on muuten omistettu biisin tekijällä Blind Willie McTailille, jonka Your Southern Can Is Mine päättää albumin. Jouluksi 2000 julkaistu kolmen Captain Beefheartin biisin sisältänyt single taidettiin kuitenkin purkittaa ihan omana projektina. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit