Live In Japan (VHS)
Jouduin etsimään pitkään tätä 3.11.1982 heitetyn keikan videota. Kolmentoista biisin joukosta seitsemän julkaistiin ensimmäisen kerran virallisesti Euroopassa vuonna 2004 Live At The Bowl DVD:n bonuksina. Siihen tutustuttuani ihmetyttää ettei sille laitettu Tokion versiota Love Of My Lifesta sillä japanilaisyleisö osallistuu siihen upealla tavalla.

Live In Japan on aikansa tapaan sekoitus keikkakuvausta ja dokumenttia esimerkiksi lavan rakentamisesta. Onneksi biisien väleihin ei kuitenkaan ole upotettu haastatteluita vaan tunnin mittainen keikkakooste etenee saumattomasti biisijärjestyksen noudattaessa keikkasettiä.

Queen on julkaissut maltillisesti kuvaamiaan keikkoja. Ymmärtääkseni he ovat aikanaan lisensoineet paljon keikkojaan paikallisille televisioyhtiöille, jotka ovat kuvanneet ja äänittäneet ne omaan lukuunsa. Usein tällaisissa tapauksissa kuvattu ja äänitetty materiaali jää television omaisuudeksi, vaikka lisenssisopimus estäisi keikan uudelleen lähettämisen. Nämä sotkut avautuvat kuulemma usein lakimiesten avustuksella, jolloin bändi ostaa takaisin oman keikkansa ääni- ja kuvanauhat. Näin ei ole tainnut käydä tämän ja toisen, vuonna 1985 Japanissa kuvatun keikan kanssa. Niistä on nimittäin myynnissä vain harmaalla vyöhykkeellä toimivan Master Planin valitettavan heikkolaatuiset julkaisut.

 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit