BBM: Köln 11.2.1993
Entiset Cream-muusikot Ginger Baker ja Jack Bruce esiintyivät vain kuukautta ennen Kölnin E-Werkissä kuvattua Rockpalast-keikkaa ensimmäistä kertaa 25 vuoteen yhdessä Eric Claptonin kanssa. Paikkana oli Los Angeles ja syynä Creamin pääsy Rock 'n' Roll Hall of Fameen. Baker ja Bruce olisivat halunneet kasata bändin uudestaan, mutta Clapton antoi heidän odottaa sitä vielä 12 seuraavaa vuotta.

Kun Jack Bruce sai mahdollisuuden esiintyä saksalaisessa musiikkiohjelmassa Rockpalast, hän kutsui mukaansa paljon vanhoja soittokavereitaan. Mukana oli myös basistin vanhat soittokaverit Gary Moore ja Ginger Baker. Todennäköisesti alkuperäisenä ajatuksena oli saada mukaan kitaristiksi Eric Clapton, mutta vanhana Cream-fanina Moore hoitaa hommansa erinomaisesti. Kuuden biisin setistä vain Life On Earth on Brucen soolotuotantoa viiden muun tullessa Creamin laulakirjasta.

Tämä keikka taisi onnistua kolmikon mielestä sillä myöhemmin samana vuonna perusti yhteisen bändinsä BBM. Jack Brucen ehti kuolla pari kuukautta ennen tämän keikan ensimmäistä virallista julkaisua joulukuussa 2014. Luonnollisesti keikka on ollut nähtävissä YouTubessa paljon tätä ennen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit